TOP 10 FILMOVA KOJI ĆE VAS RASPLAKATI

Ponekad jednostavno imamo potrebu samo jedno, isplakati se bez razloga, onako čisto jer nam je dan ili još gore, čitav vikend uništen. U tim slučajevima preporučiću vam 10 filmova koji će vas definitvno rasplakati.

10. ''P.S. I LOVE YOU/ P.S. I LOVE YOU'' (2007.)

Na zadnjem mjestu, ali ne i najmanje važnom se našao film ''P.S I Love You'' iako će vam ovaj naziv zvučati romantično i patetično to zaista nije tako. Čitav film prožima tuga za izgubljenom voljenom osobom koja je i nakon smrti odlučila ostaviti trag u životu zaljubljene žene. Svi zaljubljeni bi definitivno trebali pogledati ovaj film. IMDb ocjena je 7,1. Naša ocjena je 9.

Holly i Gerry bili u divni bračni par, koji su ispoštovali sveto pravilo ''...dok nas smrt ne rastavi''. Nakon smrti Gerrya, Holly postaje veoma depresivna i tužna zbog gubitka voljene osobe. No, nakon što primi pismo koje je on ostavio prije svoje smrti, Holly ponovo počinje vjerovati i živjeti.9. ''IF I STAY/ AKO OSTANEM'' (2014.)

Pored poznate knjige ''If I Stay'' snimljen je i istoimeni film sa istom radnjom. Film je za kratko vrijeme dostigao veliki broj fanova, a zašto možete saznati samo ako ga i vi pogledate. Ovo je romantična drama o tinejdžerki kojoj se život promjeni u jednoj noći. Nakon nesreće koju je doživjela sa roditeljima morat će birati da li da ostane nakon svega. IMDb ocjena je 6,8. Naša ocjena je 8.

Mia je tinejdžerka koja sa roditeljima odlučuje otići na malo putovanje. Putovanje završava tragično, jer doživljavaju saobraćajnu nesreću. Svi članovi porodice su u komi uključujući i nju, no povrh svega ona i dalje može vidjeti šta se događa, kao i prisjećati se prethodne godine koja je za nju bila jedna od najboljih. 
8. ''EDWARD SCISSORHANDS/ EDWARD MAKAZORUKI'' (1990.)

''Edward Scissorhands'' je porodični, božićni i pravi zimski film koji govori o mladom momku koji umjesto ruku ima makaze i koji ima dosta težak život. Film je poprilično tužan, ali veoma zanimljiv, film uz koji će čitava porodica uživati. IMDb ocjena 8. Naša ocjena je 7,9.

Edward je dečko koji od dolaska na ovaj svijet umjesto ruku ima makaze. S obzirom da je njegov otac preminuo prije nego ga je ''dovršio'' on je ostao s makazama. Nakon što ga jedna ljubazna žena pronađe odluči mu pomoći, u početku ga svi podržavaju, ali vremenom će se to promijeniti.
7. ''DEAR JOHN/ DRAGI JOHNN'' (2010.)

Ljubitelji romantičnih, tužnih filmova će se oduševiti ovim filmom ''Dear John'' iz 2010. Svi koji ga nisu pogledali bi itekako trebali. Film govori o dvoje mladih ljudi koji se zaljubljuju, no naići će na mnoge probleme. IMDb ocjena 6,3. Naša ocjena 10.

John je mladi vojnik koji na ljetovanju upoznaje mladu djevojku u koju se zaljubljuje. Nakon predivno provedenog ljeta sa Savannah, on mora otići služiti vojsku i staviti na kušnju njihovu ljubav.
6. ''THE FAULT IN OUR STARS/ KRIVE SU ZVIJEZDE'' (2014.)

Iako je izašao tek prošle (2014.) godine, film ''The Fault In Our Stars'' je veoma poznat i film koji je bio dugo iščekivan. Film govori o tinejdžerima koji su smrtno bolesni, mislim da kraj već možete i sami predpostaviti. Svakako je film uz koji su mnogi plakali, a oni koji pak budu tvrdili da nisu, znajte da lažu. IMDb ocjena 7,9. Naša ocjena 8.

Hazel je tinejdžerka koja boluje od raka i svakog dana iščekuje smrt, dok je August tinejdžer koji je prebolio tešku bolest. Oni se upoznaju u grupi za podršku gdje se sastaju tinejdžeri koji imaju razne smrtonosne bolesti, nakon upoznavanja se zaljubljuju jedno u drugo.

5. ''MY SISTER KEEPER/ MOJA SESTRA ČUVARICA'' (2009.)

Svi smo barem jednom pogledali ovaj film koji je veoma često emitovala nova.tv, kao i FTV. Ovo je porodična drama uz koju će cijela porodica uživati i iščekivati kraj, no kako se kraj bude bližio, bliži će se i suze u očima. Zašto? Pogledajte film, pa zaključite. IMDb ocjena,4. Naša ocjena 7.

Anna je djevojčica koja je na ovaj svijet došla isključivo zbog jedne stvari, da spasi život sestri. Kada je njena sestra Kate rođena, još u ranom djetinjstvu je shvatila da ima leukemiju. Njeni roditelji su poslušali savjet doktora koji je bio da rode još jedno dijete koje će pomagati Kate da živi što je duže moguće. No, Anna jednog dana odlučuje da ne pomaže svojoj sestri, na što se njeni roditelji zgroze.

4. ''EVERBODY'S FINE/ SVI SMO DOBRO'' (2009.)

Film koji će zabaviti i rasplakati cijelu porodicu je definitvno ''Everbody's Fine''. Film nije mnogo popularan, ali je jako tužan i poučan. Smatram da biste ga trebali svi pogledati, a ukoliko se pronađete u ovom filmu (u lažima i porodičnim problemima) on će vas itekako rasplakati. IMDb ocjena 7,2; naša ocjena 8,5.

Frank je stariji čovjek koji nakon smrti svoje žene odlučuje krenuti na malo putovanje kako bi posjeti svoje dvije kćerke i dva sina. Međutim, odmah na početku nije došao do svog prvog sina jer ga nije bilo kod kuće. No, nakon njega odlazi i kod druge djece i shvata da su zapravo svi dobro, ali i da mnogo toga kriju od njega.

3. ''THE NOTEBOOK/ BILJEŽNICA'' (2004.)

Na trećem mjestu ove top liste nalazi se film koji ste svi morali pogledati barem jednom kada ste se osjećali tužno i usamljeno, riječ je o filmu '' The Notebook''. Ovaj film je toliko tužan, ostavlja tako jaku pouku i daje do znanja da svaka prava i istinska ljubav na kraju pobjeđuje. Ovo je jedan od rijetkih, meni najdražih ljubavnih filmova. Zašto je baš ovaj film onaj koji će vas rasplakati možete saznati samo ako ga pogledate. IMDb ocjena je 7,9. Naša ocjena je 10.

Noah je mladi dečko koji se na prvi pogled zaljubljuje u Allison. Njihova ljubav teče glatko, ali kada njena porodica saznaje da njen dečko nije iz njihove klase i da je siromašan ne dopuštaju tu vezu. No, uprkos svemu, oni se nastave viđati, na što njena porodica burno reagira, te se odluče preseliti. Nakon nekoliko godina Noah i Allison se ponovo susreću, a ona je zaručena za drugog čovjeka.

2. ''A WALK TO REMEMBER/ ŠETNJA ZA PAMĆENJE'' (2002.)

Jedan, u nizu filmova koji se našao na našoj listi filmova koji će vas rasplakati je i film ''A Walk To Remember'' kojeg smo već spominjali više puta na našem blogu. Film govori o tinejdžerima i prihvaćen je kao tinejdžerska romantična drama, ali i ostali su zaljubljeni u ovaj film. Ovo je također film koji možete pogledati više puta, ali svaki put će se desiti isto, rasplakat će vas. IMDb ocjena je 7,4; naša ocjena je 10.

Landon je najpopularniji dečko u školi kojeg sve cure vole, dok je Jamie štreberka iz povučene, kršćanske porodice koju svi preziru. Nakon što je Landon kažnjen, te mora ići na predstavu i pored toga pomagati ostalim učenicima, on potraži pomoć od Jamie koja ima iskustva sa glumom. Nakon što je vidi na predstavi, Landon odlučuje pokazati svoje osjećaje pred cijelom školom poljubivši Jamie.

1. ''TITANIC/ TITANIK'' (1997.)

Film se našao na prvom mjestu jer sam ja, lično, najviše plakala uz njega.
I na prvom mjestu našao se jedan, vjerujem svima dobro poznati romantični film, za koji kažu ako ga niste pogledali više puta, kao da ga niste pogledali nikada. Vjerovatno svi već znate da je riječ o filmu ''Titanic'' o kojem se i danas, nakon mnogo godina priča. Pak, za one koji nisu pogledali ovaj film, smatram da ne poznaju filmsku umjetnost. Ovaj film se našao na prvom mjestu zbog toga što je veoma dobar i što će rasplakati i užu i širu publiku. Iako je film koji možete pogledati više puta, svaki put ćete plakati nakon što ga pogledate. IMDb ocjena 7,7. Naša ocjena je 10.

Jack je siromašni mladić koji igrom slučaja dobije ulaznicu za put najvećim brodom ikada, Titanikom. Nakon nekoliko dana uočava prelijepu i bogatu djevojku Rose, te se odmah zaljubljuje
Kako biste ostali u toku posjestite nas na fbu: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO