SCREAM/ VRISAK (1996.)

Naziv filma: Scream/ Vrisak 
Datum izlaska filma: 20.12.1996. 
Redatelj: Wes Craven
Scenarist: Kevin Williamson
Uloge: Neve Campbell, Courtney Cox, David Arquette
Radnja: Sidney pokušava da se nosi sa majčinom smrću, no to postaje teže kada shvata da se ubica njene majke vratio
Zemlja: USA
Žanr: Horor, misterija
Trajanje: 111 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 9,5
RECENZIJA


Legendarni film iz 90- ih koji se i danas stalno spominje je film ''Scream''. Snimljen je krajem '96. godine i popularan je i danas. O popularnosti ovog filma govore mnogobrojni nastavci, kao što su ''Scream 2'' koji je snimljen odmah godinu nakon ovog, 1997. godine, ''Scream 3'' iz 2000. godine, također je snimljen i ''Scream 4'' 2011. godine. Pored ovih nastavaka snimljena je i komedija u kojoj se između ostalog spominje i ovaj film ''Scary Movie'' iz 2000. godine.


NAŠE MIŠLJENJE


Prema mom skromnom mišljenju rekla bih da je ovo bio jedan od filmova koji je proslavio horor žanr, proslavio 90- te i podsticao da se više snimaju filmovi u kojima glavni serijski ubica ima masku, što nam je poznato iz filma ''Halloween'', ''The Friday 13th'' i mnogih drugih. Meni se kod ovog filma dopalo mnogo toga, radnja filma i glumci. Iako je riječ o tinejdžerima, mislim da je film odličan. Jedina zamjerka i zbog čega moja ocjena nije čista 10- ka je iz razloga što film ima mnogo failova, jedan od njih je gdje serijski ubica drži nož (što ste mogli vidjeti u slici gore) no na šta vam to liči? Liči li vam na nož? Ni meni ;)
Film će se dopasti svima koji vole horor filmove sa malo komedije u sebi, jer kao što rekoh film ima dosta failova. Naša ocjena je 9,5.


RADNJA FILMA


Sidney je tinejdžerka koja se iz dana u dan suočava sa majčinom preranom smrću. Nakon što sazna da je njena poznanica iz škole ubijena, shvata da se serijski ubica njene majke vratio u potrazi za novim žrtvama, na njegovom spisku između ostalih će se naći i ona i njeni prijatelji. Na njima je da shvate o kome je riječ i ko ih želi mrtve.


TRAILERKako biste ostali u toku posjetite nas na fb- u: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO