Home » , , , , , , , , , , » KNOCK, KNOCK/ KUC, KUC (2015.)

KNOCK, KNOCK/ KUC, KUC (2015.)

Naziv filma: Knock, Knock/ Kuc, kuc
Datum izlaska filma: 9.10.2015.
Redatelj: Eli Roth
Scenarist: Eli Roth, Nicolas Lopez
Uloge: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana De Armas
Radnja: Nakon što mlada supruga i majka dvoje djece odluči otići zajedno sa djecom na mali odmor preko vikenda, odani otac i muž ostaj sam u kući. Nakon što mu dvije mlađe djevojke pokucaju na vrata i zatraže pomoć on im odluči pomoći. Ono što započne kao vrsta gesta rezultira se u zavođenje i opasno igranje mačke i miša.
Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler, misterija
Trajanje: 99 min
IMDb ocjena: 5,1
Naša ocjena: 8,5

RECENZIJA


Film ''Knock, knock'' izašao je prije par dana i već je dosta poznat i hvaljen zbog čega sam ga odlučila pogledati i napisati svoje lično mišljenje o filmu. Film je režisirao i napisao Eli Roth, koji je poznatiji po lošijim hororima sa brtalnijom pričom. Ipak, možda je upravo ovaj film drugačiji od ostalih promašaja koje je dosad imao.NAŠE MIŠLJENJE


''Knock, knock'' je film pun strasti, žudnje, ljubomore i kajanja. Prije svega film ne preporučujem mlađima od 18 godina, jer sadrži mnoge neprimjerne scene. Film sam tek pogledala i mogu reći da su mi neki prvi utisci veoma pozitivni. S obzirom da je snimljen ove (2015.) godine poprilično sam zadovoljna radnjom i većinom likova koji su dobro odradili posao. Osim glavnog aktera u filmu, koji tumači Keeanu Reeves, smatram da on nije dobro odglumio svoju ulogu, a u većini filma je izgledalo kao da je umoran i da mu se jednostavno ne da glumiti. Mogu pretpostaviti da bi ovaj film svakako bio bolji ako bi se umjesto njega uzeo drugi kvalitetniji glumac. Pored toga, film nije toliko originalan, ali ćete dosta razmišljati o njemu nakon što ga pogledate. Razmišljat ćete zašto psihopate postaju psihopate i to zahvaljujući dvijema glavnim ženskim ulogama koje su upravo to, psihopate željne strasti, ljubavi i zadovoljstva. Mislim da će se ovaj film dosta dopasti muškoj populaciji, ali i ženskoj, ljubiteljima trilera i misterija. Tako da možete navaliti na film :) Moja ocjena je 8,5. Ocjena na IMDb-u je 5,1, ali će se svakako ovaj broj mijenjati, jer kao što sam već rekla film je tek izašao.
RADNJA FILMA


Evan je muž i otac dvoje djece, čija žena zajedno s djecom odluči otići na odmor preko vikenda, na koji on nažalost ne može ići zbog posla i povrijeđenog ramena. Kako je ostao sam u kući bacio se na posao, no u poslu ga prekidaju dvije mlade djevojke koje se pojave na njegovim vratima i zatraže pomoć. Kako vrijeme odmiče, Genesis i Bel se počinju nabacivati Evanu, koji ih u početku zanemari, no nakon što ga one dočekaju u  kupatilu on im se pridruži. Ujutro Evan se počinje kajati zbog svojih djela i istjera djevojke iz svoje kuće, no one mu pripremaju iznenađenje vraćajući se ponovo kod njega i mučeći ga zbog djela koja je uradio.

TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO