GONE GIRL/ IŠČEZLA (2014.)

Naziv filma: Gone Girl/ Iščezla
Datum izlaska filma: 3.10.2014.
Redatelj: David Fincher
Scenarist: Gillian Flynn
Uloge: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
Radnja: Nakon što je njegova žena nestala, on se smatra glavnim osumnjičenikom za njen nestanak i moguće ubistvo, iako vremenom shvata da je sve zapravo namještaljka.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 149 min
IMDb ocjena: 8,2
Naša ocjena: 10
RECENZIJA


Svi koji me lično poznaju, ali i one koji redovno prate blog su vjerovatno primijetili da sam veliki ljubitelj horora, ali postoji i žanr koji mi je draži od horora, to je definitivno misterija. Misterije sa dobrom radnjom mogu biti baš zanimljive kakav je i ovaj noviji film, koji je izašao prije godinu dana. Važno je pomenuti da je film nastao od istoimene knjige, koja je izašla 2012. godine i koja je bila mnogo prodavana, zbog čega je spisateljica knjige, Gillian Flyn odlučila knjigu pretučiti i u filmsko djelo, što se ispostavilo odličnom odlukom, jer se film za kratko vrijeme proslavio. Tome, djelomično moramo zahvaliti i fantastičnom režiseru, Davidu FIncheru, poznatijem po trilerima ''Seven'' i ''Fight Club''.
NAŠE MIŠLJENJE

Moram priznati da sam dugo odgađala gledanje ovog filma. Bilo je to najviše zbog toga jer sam mislila da je ovo tipična drama koja govori o nestaloj ženi koja će ili na kraju umrijeti, ili preživjeti. No, ovaj film nije ništa slično tome. Da, u filmu jeste nestala žena, ali bukvalno do kraja ne možete shvatiti šta će se desiti. Film govori o tome koliko žene mogu biti jake, koliko mogu podnositi određene stvari, koliko mogu biti inteligentne i koliko mogu ići korak ispred svih. Cijeli film prožima osveta ''otete'' žene koja će učiniti sve kako bi dobila ono što želi, pa čak i riskirati vlastiti život, ako je potrebno.Kao što ste već vjerovatno mogli i sami shvatiti ovo je triler misterija sa odličnom, dosad neviđenom radnjom. Sve pohvale za samog scenarista koji je osmislio jedan od originalnijih filmova u novije vrijeme, kao i za glumce, radnju i sve ostalo. Ovo je jedan od boljih filmova koje sam pogledala u posljednje vrijeme. Film traje 2 i po' sata, no imate sve moje preporuke i zaista je jedan od filmova za koji vrijedi izdvojiti toliko vremena. Film će se dopasti i muškoj i ženskoj populaciji, onima koji vole drame sa većom dozom misterije. Uz ovaj film nemojte ni pokušavati shvatiti šta će se desiti na kraju, jer vas ubijeđujem da ćete biti u krivu, znam jer sam i ja bila :) Uzevši sve u obzir i sami ste vjerovatno mogli zaključiti da će moja ocjena za ovaj film biti najviša (10).

RADNJA FILMA


Nakon što saznaje da je njegova žena Amy nestala, pokušava pomoći policiji da je što prije pronađu i vrate. Nakon što policija pronađe dnevnik u kojem je Amy pisala da je Nick zlostavlja, policija želi privesti Nicka za moguće ubistvo. No, Nick počinje shvatati da je njegova žena saznala za njegovu aferu s mladom studenticom i da mu se želi osvetiti po bilo koju cijenu.TRAILER
Kako biste ostali u toku posjetite nas na fbu: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO