A WALK TO REMEMBER/ ŠETNJA ZA PAMĆENJE (2002.)

Naziv filma: A Walk To Remember/ Šetnja za pamćenje
Datum izlaska filma: 25.1.2002.
Redatelj: Adam Shankman
Scenarist: Nicholas Sparks, Karen Janszen
Uloge: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote
Radnja: Priča o dva tinejdžera Landonu i Jamie, nakon što Landon upada u nevolje kako bi se iskupio majci mora početi raditi društveni rad gdje će mu pomagati Jamie

Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika
Trajanje: 101 min
IMDb ocjena: 7,4
Naša ocjena: 10RECENZIJA

''Nikad ne reci nikad, jer uvijek postoji ono nekad''.

Kao što ste već mogli pročitati ovo je još jedno u nizu romantičnih dijela koje je napisao Nicholas Sparks, još jedno dijelo koje je pretvoreno u film i koje će kod mnogih izazvati suze. Ukoliko se odlučite pogledati ovaj film obavezno pripremite maramice, biće vam itekako potrebne. Film se može svrstati u tinejdžerske romantične filmove, no smatram da ga mogu i trebaju pogledati osobe svih uzrasta, pored toga što je tužan, film je dosta poučan na ovaj ili onaj način.

NAŠE MIŠLJENJE

''A Walk To Remember'' je film koji sam odlučila pogledati prvenstveno na nagovor prijateljice, a i zbog svih ostalih koji su ga kako na netu, tako i dalje širili. Mogu reći da se uopće nisam pokajala što sam isti na poslijetku i pogledala. Na prvi pogled film će vam se činiti glupim, pogotovo muškarcima koji će pomislit 'još jedan u nizu romantičnih filmova, hah', no zaista to nije tako, film jeste romantičan, ali zaista sadrži mnogo scena i postupaka koji će vas oduševiti u ovom filmu. Ovo će biti drama koju nakon što pogledate ćete preporučivati svi prijateljima i film koji ćete kada budete imali potrebu gledati iznova i iznova. Film će se najviše dopasti djevojkama, jer (realno) djevojke su one koje vole romantične filmove, zatim tinejdžerima, no možda će zvučati ironično, ali smatram da će se dopasti i odraslima zbog pouke koju film daje, kao i postupaka što sam već navela. Sve u svemu, kako se ne bih ponjavala mogu još samo reći da je IMDb ocjena 7,4 i da je naša ocjena čista 10.

RADNJA FILMA


Landon je tinejdžer koji upada u probleme zbog svog društva. Nakon što njegova majka i direktor škole to saznaju odluče ga kazniti na adekvatan način, tako što će učestvovati u pomoganju drugim učenicima nakon nastave i u učestvovanju u glumi. Landon je prisiljen pristati na to, kako ne bi bio suspendiran iz škole. Nakon što mu Jamie, stidna i povučena djevojka počinje pomagati, on odlučuje sakriti to od svojih prijatelja na sve moguće načine kako ga oni ne bi provocirali. No nakon predstave on shvata da je zaljubljen u Jamie i da ga nije briga za njegove drugove koji su mu ionako samo odmagali u životu.

TRAILERKako biste ostali u toku posjetite nas na fb stranici: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO