UNFRIENDED/ ODKLIKANA (2015.)

Naziv filma: Unfriended/ Odklikana
Datum izlaska filma: 17.4.2015.

Redatelj: Levan Gabriadze
Scenarist:  Nelson Greaves
Uloge: Heather Sossaman, Matthew Bohrer, Courtney Halverson
Radnja: Skupina tinejdžera je na skype- u, no shvataju da nisu jedini i da ih progone natprirodne sile zbog onog što su uradili prijateljici koja je izvršila samoubistvo zbog interneta

Zemlja: USA
Žanr: Horor, misterija, triler
Trajanje: 83 min

IMDb ocjena: 5,8
Naša ocjena: 5,5
RECENZIJA


Film o kojem se dosta priča otkako je izašao (ove godine) je film ''Unfrended'' zbog čega odlučih da ga pogledam i vidim šta je specijalno kod istog. Radnja filma nije istinita, no Laura Barns jeste. To je mlada djevojka koja je 2013. godine izvršila samoubistvo zbog svojih (ne)prijatelja koji su na you tube objavili njen privatni snimak, nakon čega su je svi u školi počeli maltretirati.

NAŠE MIŠLJENJEU posljednjih par godina sve čećšće viđamo cyberbully filmove, kakav je i ovaj. Velike pohvale na originalnosti, no meni, lično ovaj film se nije dopao, prvenstveno ovo je ''horor'', no zapravo meni je ovo više komedija, jer je radnja loše osmišljena. Također glupo mi je što su Lauru Barns (djevojku koja se zaista ubila) ovdje predstavljaju kao ubojicu. Ne znam kome će se dopasti ovaj film, možda osobama koje vole horor uz koji će se nasmijati,a ne prestraviti. Neki glumci su također loše odradili posao u scenama gdje navodno plaču. Moja ocjena za ovaj film je 5,5. Ukoliko volite cyberbully filmove, možda vam se ovaj svidi, meni nažalost nije.

RADNJA FILMARadnja filma je smještena na internetu, prvenstveno na društvenim mrežama, gdje grupa prijatelja počinje raspravljati o samoubistvo koje je učinila Laura Barns. No, kakogod oni vide da je na skype s njima još neko. Nakon izvjesnog vremena počinju shvatati da je to Laura Barns koja se odlučila osvetiti za sve ono što su joj uradili.

TRAILER
Posjetite nas na fb-u i ostanite u toku: Filmtastično


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO