Home » , , , , , , , , » TOP 5 TUŽNIH PORODIČNIH DRAMA KOJE ĆE VAS RASPLAKATI

TOP 5 TUŽNIH PORODIČNIH DRAMA KOJE ĆE VAS RASPLAKATI

Danas smo odlučili napisati top 5 drama koje će cijelu porodicu rasplakati, tako da pripremite maramice. Krećemo!


5. ''TWO WEEKS/ DVIJE SEDMICE'' (2006.)

Za sve one koji traže dramu koju može gledati cijela porodica, ovo je preporuka za vas. Film ''Two Weeks'' je snimljen 2006. godine. Film govori o porodici u kojoj je svako krenuo svojim putem, no to će se promjeniti kada saznaju da je njihova majka bolesna. IMDb ocjena: 6,6. Naša ocjena je 6,6.


Nakon što su njene kćerke i sinovi krenuli svako svojim putem ona ostaje sama u kući, no to se uskoro mijenja kada ona saznaje da ima neizlječivu, smrtonosnu bolest. Njena obitelj se ponovo skupi na jednom mjestu i uživaju u predstojećim danima.
4. ''SPEAK/ GOVOR'' (2004.)

Još jedan poučan i poprilično dobar film ovog žanra je ''Speak''. Snimljen je 2004. godine i mislim da će se svidjeti mnogima, jer ima poprilično dobre recenzija. Film govori o šutljivoj i sramežljivoj tinejdžerki koja je zapravo nekada bila potpuna suprotnost od ovoga što je danas.
IMDb ocjena je 7,4. Naša ocjena 7.Melinda je tinejdžerka koju svi ismijavaju i mrze zbog prošlogodišnje žurke koju je uništila pozvavši policiju. Poslije godinu dana ona postaje veoma depresivna, tužna i razmišlja o samoubistvu zbog događaja sa žurke koje se svakog dana mora prisjećati.3. ''MY SISTER KEEPER/ MOJA SESTRA ČUVARICA'' (2009.)

Ovo je film koji će voljeti cijela porodica što u biti i jeste porodična drama. Snimljen je 2009. godine i govori o djevojčici kojoj još od ranog djetinjstva ima leukemiju. IMDb ocjena je 7,4. Naša ocjena je 7.

Anna je djevojčica koja je na ovaj svijet došla isključivo zbog jedne stvari, da spasi život sestri. Kada je njena sestra Kate rođena još u ranom djetinjstvu je shvatila da ima leukemiju. Njeni roditelji u poslušali savjet doktora koji je bio da rode još jedno dijete koje će pomagati Kate da živi što je duže moguće. No, Anna jednog dana odlučuje da ne pomaže svojoj sestri na što se njeni roditelji zgroze.2. ''EDWARD SCISSORHANDS/ EDWARD MAKAZORUKI'' (1990.)

''Edward Scissorhands'' je film koji je snimljen 1990. godine i prava je porodična Božićna drama u kojoj će svaki član porodice uživati. Film govori o muškarcu koji umjesto ruku ima, kao što već možete pretpostaviti makaze. IMDb ocjena 8. Naša ocjena 7,9.

Peg se bavi kozmetikom i jednog dana sasvim slučajno upoznaje drugačijeg muškarca od ostalih, muškarca koji umjesto ruku ima makaze. Ona ga odvodi svojoj kući gdje Edward upoznaje mnoge ljude koji će mu za kratko vrijeme postati prijatelji upravo zbog njegove mane, koja će postati njegova vrlina, makaza.1. ''EVERBODY'S FINE/ SVI SMO DOBRO'' (2009.)

Jedan od meni omiljenih porodičnih drama je upravo film ''Everbody's Fine''svi u porodici će voljeti ovaj film,ali i plakati , snimljen je 2009. godine i ovo je jedna avanturistička porodična drama koja govori o starijem čovjeku koji odlučuje posjetiti svoju djecu. IMDb ocjena je 7,2. Naša ocjena 8,5.

Frank je stariji čovjek koji nakon smrti svoje žene odlučuje krenuti na malo putovanje kako bi posjetio svoje dvije kćerke i dva sina. Međutim odmah na početku nije došao do svog prvog sina jer ga nije bilo kod kuće. No nakon njega odlazi kod druge djece i shvata da su zapravo svi dobro, ali i da mnogo toga kriju od njega.

Pratite nas na facebooku: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO