THE EXORCIST/ EGZORCIST (1973.)

Naziv filma: The Exorcist/ Egzorcist
Datum izlaska: 26.12.1973.
Redatelj: William Friedkin
Scenarist: William Peter Blatty

Uloge: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair
Radnja: Nakon što tinejdžerku opsjeda nepoznati entitet, majka zatraži pomoć od dva svećenika kako bi pokušali spasiti njenu kerku
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 122 min
IMDb ocjena: 8
Naša ocjena: 8


RECENZIJA


Film je snimljen danvne 1973. godine. Iako je snimljen davno, film ''The Exorcist'' je popularan i danas koliko i tada. Također ukoliko će vam scene iz trailera i iz samog filma biti poznate, no uvjereni ste da film niste gledali, to su scene iz ''Scary Movie'' filma gdje je između ostalih spomenuta parodija i ovog filma. Film je snimljen po istinitom događaju koji govori o dječaku koji je bio opsjednut od strane đavola gdje su mu pomogli svećenici i uspio se izliječiti. Ime dječaka ostalo je nepoznato javnosti.

NAŠE MIŠLJENJEŠta da kažem o još jednom u nizu legendarnih i prvobitnih filmova, koje nisu ničije kopije?


Ovo je još jedan veoma odličan film čiju će radnju zavoljeti svi ljubitelja horora, strave i užasa. Ovaj film je po meni jedan od strašnijih i boljih horora koje sam pogledala, ali opet pričamo li o 70- ima ili ne? Stoji to da film traje malo duže, ali ukoliko niste pogledali ovaj horor, kao da niste nijedan. Imate moje potpune preporuke. Film ima veoma dobre kritike, što opravdava i ove moje kritike, kao  i očekivanja. O nagradama koje je dobio ovaj film nećemo ni da pričamo ;) Moja ocjena je 8.
RADNJA FILMA


Majka i kćerka žive same u kući zajedno sa sluškinjom koja radi sa njima. Desetogodišnja djevojčica se počne ponašati čudno, što primijeti njena majka, te je iz tog razloga odvodi u bolnicu, misleći da su problem samo snovi i psiha koju djevojčica zamišlja, no nakon što joj doktori govore da oni ne mogu ništa učiniti preporučuju joj da pozove svećenika, što ona i učini i shvati da je u njenoj kćerki đavo.
TRAILER

Posjetite nas na fb-u: Filmtastično0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO