Home » , , , , , , , , , » MESSAGES DELETED/ OBRISANA PORUKA (2010.)

MESSAGES DELETED/ OBRISANA PORUKA (2010.)

Naziv filma: Messages Deleted/ Obrisana poruka
Datum izlaska filma: 27.9.2010.
Redatelj: Rob Cowan
Scenarist: Larry Cohen

Uloge: Matthew Lillard, Deborah Kara Unger, Gina Holden
Radnja: Scenarist, ali i učitelj je prisiljen živjeti radnju scenarija koji je sam napisao, ali i ukrao. Jedino što osoba od koje je ukraden scenarij želi je osveta.

Žanr: Misterija, triler
Zemlja: UK
Trajanje: 92 min
IMDb ocjena: 5
Naša ocjena: 6
RECENZIJA


Nakon filma ''Phone Booth'' i ''Cellular'' Larry Chosen se odlučio na još jedan film o mobitelima, ''Messages Deleted''. Film je snimljen 2010. godine i po meni, iskreno nije nešto što već nismo vidjeli, tipični misteriozni triler. Film u prvi plan stavlja čovjeka, učitelja i scenaristu koji piše scenarije za filmove, no u isto vrijeme pomaže studentima.

NAŠE MIŠLJENJE


Misteriozni triler, hmm na prvi pogled zvuči veoma primamljivo i zanimljivo, kao i sam naziv filma ''Messages Deleted'', no nije nešto što već nije viđeno, zbog čega je moja ocjena za film 6. S obzirom da je ovo misteriozni film mislila sam da će biti veoma zanimljivo i da, bukvalno do samoga kraja neću znati što će se dogoditi i da će biti napeta radnja, no zapravo potpuna suprotnost. Čim je počeo film znala sam kako će završiti i ko je potencionalni serijski ubica, također radnja uopšte nije napeta, bar po meni. No sve u svemu možda će se nekima od vas ipak film dopasti, jer ne dijelimo svi isto mišljenje, naravno svako ima svoj izbor. Kao što sam rekla meni se radnja ovog filma ne dopada i prosto nije zanimljivo kada znamo šta će se desiti na kraju, iako nismo pročitali ništa o filmu. Film će se dopasti osobama koje vole misterije i iščekivanje koje misterija nudi.
RADNJA FILMA


Profesor na fakultetu i scenarist jednog dana dobije govornu poštu prijetećeg sadržaja u kojoj ga žrtva pozove i zatraži pomoć. On to ne shvati ozbiljno, te nastavi normalno živjeti. Ubrzo shvata da je ubijena osoba po istom imenu koja se njemu javila na telefon i zamolila ga za pomoć. Nakon što se ubistva nastave, policija sve više počinje sumnjati u njega, a on shvata da se radnja i ubistva odvijaju po scenariju koji je on sam pisao.TRAILER


Posjetite nas na fb-u: Filmtastično
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO