Home » , , , , , , , , » JENNIFER'S BODY/ TIJELO LIJEPE JENIFER (2009.)

JENNIFER'S BODY/ TIJELO LIJEPE JENIFER (2009.)

Naziv film: Jennifer's body/ Tijelo lijepe Jenifer
Datum izlaska filma: 18.9.2009.
Redatelj: Karyn Kusama
Scenarist: Diablo Cody
Uloge: Megan Fox, Amanda Seyfried, Adam Brody
Radnja: Srednjoškolska navijačica pretvara se u veoma čudnu djevojku koja je specijalizirana za ubijanje muškaraca iz razreda i škole. Da li će joj prijatelji stati u kraj?

Žanr: Horor
Zemlja: USA
Trajanje: 102 min
IMDb ocjena: 5,1
Naša ocjena: 10RECENZIJANakon mnogih romantičnih i akcionih recenzija filmova, ponovo se vraćamo onom starom i najboljem, hororima. Ovo je jedan možemo reći tinejdžerski horor, ali će se svidjeti i ostalima. Ovo je jedan od ''novijih'' filmova iz 2009. godine koji će mnogi zavoljeti, kako zbog zgodne Megan Fox koja ima glavnu ulogu, tako i zbog same radnje. Mnogi će reći da je radnja veoma slična filmu ''Carrie'' iz stare (i novije) verzije, što je možemo reći i pomalo istina, ali svakako je ovaj film bolje urađen od gore navedenog, što ćete (smatram) potvrditi vi koji ste pogledali oba filma.

NAŠE MIŠLJENJE
Kada vam je dosadno prvo što ćete uraditi je upaliti TV i tražiti nešto zanimljivo. Tako sam i ja sasvim slučajno našla ovaj film i odlučila ga pogledati. Film ima jednostavnu, ali napetu radnju,zbog čega, vidjet ćete i sami. Meni (lično), kao što možete vidjeti i po samoj ocjeni ovaj film veoma dopao. Radnja nije nešto što dosada nismo vidjeli, ali to se može zanemariti. Glumci su odlično uradili posao, glumice su svima veoma dobro poznate Megan Fox i Amanda Seyfried, koju smo često pominjali na ovom blogu. Ovaj film će s dopasti najviše tinejdžerima, onima koji vole natpirodno i onima koji vole horore. Ukoliko niste pogledali film, obavezno ga pogledajte imate moje tople preporuke.

RADNJA FILMAJennifer i Needy su najbolje prijateljice i idu skupa u srednju školu. Jedne večeri odlaze na mali koncert benda, nakon kojeg  Jennifer odluči otići sa jednim od pjevača. Sutra se pojavljuje kao potpuno druga osoba, sa drugim stavom i ponašanjem. Prva koja to primijeti je njena prijateljica, no Jennifer je uvjerava da je sa njom sve u redu. No, nakon smrti koje su učestale, Needy počinje sumnjati da je njena prijateljica počinila ta ubistva.


TRAILER


                                                                      Pratite nas na facebooku: Filmtastično

 0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO