Home » , , , , , , , » IF I STAY/ AKO OSTANEM (2014.)

IF I STAY/ AKO OSTANEM (2014.)

Naziv filma: If I Stay/ Ako ostanem
Datum izlaska filma: 22.8.2014.
Redatelj: R.J. Cutler
Scenarist: Shauna Cross, Gayle Forman
Uloge: Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley
Radnja: Život tinejdžerke Mie se promjeni u trenutku nakon što doživi automobilsku nesreću. Ona je u komi, ali je svjesna svega što se događa i samo ona može birati da li će nastaviti živjeti život koji će joj se iz korijena promijeniti.

Žanr: Drama, romantika
Zemlja: USA
Trajanje: 107 min 

IMDb ocjena: 6,8
Naša ocjena: 8RECENZIJA


''If I Stay'' je noviji film koji je izašao prošle (2014.) godine. Ovo je jedna romantična drama koja će se, pa kako tinejdžerima tako i ostalima svidjeti. Film je snimljen po istoimenom romanu napisanu od strane Gayla Formana.


Knjiga, kao i film govori o tinejdžerki Mii koja s roditeljima doživljava tešku nesreću zbog koje završava u komi. Za vrijeme kome ona je zapravo prisutna kao duh i nadgleda svoje roditelje, brata i sebe. Također se prisjeća prethodne godine i njene prve ljubavi, Adama.


NAŠE MIŠLJENJE
Još jedan u nizu tipičnih tinejdžerskih priča gdje su dvoje zaljubljeni, zvuči dosadno, no nije tako. Ovaj film nije samo ljubavni film, u prvi red se stavlja drama, film je veoma napet i bukvalno do samog kraja ne znate kako će se završiti (što se meni lično jako dopada). Ovaj film će se svidjeti tinejdžerima, osobama koje vole romantiku. Također, ukoliko se odlučite za ovaj film pripremite maramice, jer je film veoma tužan. Moja konačna ocjena za cjelokupni film, glumce, radnju i sve ostalo je 8
RADNJA FILMA


Mia zajedno sa porodicom odlučuje otići na mali odmor. Međutim pri odlasku na odmoru doživljavaju nesreću zbog koje Mia ostaje u komi, iako je u komi ona se budi kao ''duh'' i nadgleda svoju porodicu i svoje vlastito tijelo. Počinje se prisjećati prethodne godine u kojoj je, za razliku od ove sve bilo savršeno. Mia ima samo jedan zadatak, a to je da bira da li želi nastaviti život koji će joj se iz korijena promijeniti.


TRAILER


Pratite nas na facebooku: Filmtastično


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO