Home » , , , , , , , , , , » HOUSE OF WAX/ KUĆA OD VOSKA (2005.)

HOUSE OF WAX/ KUĆA OD VOSKA (2005.)

Naziv filma: House of Wax/ Kuća od voska
Datum izlaska: 6.5.2005.

Redatelj: Jaume Collet- Serra
Scenarist: Charles Belden,  Chan Hayes

Uloge: Chad Michael Murray, Paris Hilton, Elisha Cuthbert
Radnja: Skupina tinejdžera se slučajno nađe u blizini čudnog muzeja koji je od voska i uskoro se moraju boriti za opstanak kako ne bi bili slijedeći u izložbi.

Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler
Trajanje: 113 min
IMDb ocjena: 5,3
Naša ocjena: 10
RECENZIJA


''House of Wax'' je legendarni film, vjerovatno nekima poznat iz 1953. godine, dok novijoj generaciji predstavljaju film iz 2005. čija je radnja identična, kao i sam naziv filma. Ukoliko ste ljubitelji prvobitnih verzija, onda pogledajte film iz 1953. godine, a ukoliko volite kvalitetnije verzije pogledajte film iz 2005. godine. Svakako će vam se dopasti obje verzije.


NAŠE MIŠLJENJE


Jedan od boljih filmova sa radnjom gdje su tinejdžeri je i film ''House of Wax''. Kao što i sam naziv kaže film govori o kući o vosku, tačnije muzeju i samom gradu u kojem se tinejdžeri slučajno nađu. Film će se mnogima dopasti, jer je radnja malo drugačija od ostalih i ovo je nesvakidašnji film, ako ne računamo onu prvobitnu verziju. Film će se dopasti tinejdžerima, odraslima i svima ostalima koji vole trilere i horore, jer je ovaj film takav. Koliko se meni film svidio govori i njegova ocjena, 10.
RADNJA FILMARadnja filma smještena je u muzeju, tačnije gradu koji je od voska, svi ljudi, kuće, figure... su napravljeni od voska. Kada se tinejdžeri izgube odluče ostati u gradu u voska i pogledati ga, kao i shvatiti zašto ljudi od voska izgledaju tako stvarno. Međutim, nakon što shvate o čemu se radi, odluče pobjeći, no to im ne uspije. Počinju se bojati za vlastite živote kako i sami ne bi bili u izložbi.

TRAILER
Posjetite nas na fb-u kako biste ostali u toku: Filmtastično0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO