TOP 5 DOMAĆIH KOMEDIJA

Ukoliko vam se gleda domaća komedija ovdje ćete sigurno pronaći one koje su bile najpopularnije kako u 70- ima, 80- ima, 90- ima, tako i danas. Sigurno ste već pogledali sve ove filmove, no to nije razlog da ih ne pogledate opet, jer realno ovakvi filmovi se mogu gledati svaki dan.

5. ''MRTAV 'LADAN'' (2002.)

Film ''Mrtav 'ladan'' je srpski film snimljen 2002. godine prema scenaristu i režiseru Miloradu Milinkoviću. Film za koji ste vjerovatno svi čuli, ali također film koji se uvijek može gledati iznova. IMDb ocjena 8,4. Naša ocjena je 6,3.


Braća Kiza i Lemi odlučuju prošvercati svog mrtvog djeda u vozu, jer nemaju novca da ga prebace iz Beograda u Vršac. U vozu susreću narko dilera Limenog koji djedu u kaput ubacuje paketić droge, nedugo nakon toga djedu padne kofer na glavu i oni shvate da je on mrtav te zbog sigurnosti izbace iz voza...4. '' NEMA PROBLEMA'' (1984.)

Film koji je nastao u nekadašnjoj Jugoslaviji i veoma poznat film, jer u njemu glumi na balkanu svima dobro poznata pjevačica Lepa Brena je film ''Nema problema''. Pored ovog filma postoje i ''nastavci'', ''Hajde da se volimo'' 1990. godine i mnogi drugi. IMDb ocjena je 6. Naša ocjena je 7.


Direktor preduzeća pada u dugove i shvata da radnici neće moći biti isplaćeni, no tada se sjeti Lepe Brene koja bi ga mogla izvući iz problema u kojima je on.3. ''ĆAO INSPEKTORE'' (1985.)

Još jedan film koji je bio dosta popularan u nekadašnjoj Jugoslaviji. Snimljen je 1985. godine i ima više dijelova, 2. dio se zove ''Ćao inspektore: Vampiri su među nama'', 3. dio ( i po meni najbolji) ''Ćao inspektore: Svemirci su krivi za sve'', 4. dio ''Ćao inspektore: Dama koja ubija'', 5. dio ''Ćao inspektore: Doviđenja u Čikagu''. IMDb ocjena 6,4; naša ocjena je 8.

Boki je policajac već duži niz godina koji radi sa svojim kolegom i drugom Pajkom. Jednog dana njih dvojica dobivaju veoma zahtjevan i opasan zadatak. Saznaju da se u hotelu ''Lepenski vir'' nalazi banda koja je odlučila uništiti isti sa zajedno svim turistima u njemu.2. ''LUDE GODINE/ ŽIKINA DINASTIJA'' (1978.)

Ti odlični domaći filmovi iz 80- ih, ovo je još jedna komedija koja će vas nasmijati do suza. ''Lude godine'' ili svima poznatiji film kao ''Žikina dinastija'' je serija filmova od 9 nastavaka. 1. dio snimljen je 1978. godine pod nazivom ''Lude godine'', 2. dio 1979. godine ''Došlo doba da se ljubav proba'', 3. dio iz 1981. godine ''Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi'', 4. dio iz 1983. godine ''Kakav deda, takav unuk'', 5. dio iz također 1983. godine ''Idi mi, dođi mi'', 6. dio iz 1984. godine ''Šta se zgodi kad se ljubav rodi'', 7. dio 1985. godine ''Žikina dinastija'', 8. dio iz 1986. godine ''Druga Žikina dinastija '' i 9. dio iz 1988. ''Sulude godine''. Ja sam pregledala sve dijelove i svi su odlični, izdvojila bih posebno 7. i 8. dio. IMDb 7,4; naša ocjena 9,5.
Prvi dio ove serije filmova, ''Lude godine'' govori o ljubavi između Marije i Bobe koji su još uvijek tinejdžeri. Žika (Bobin otac) je čovjek sa sela, dok je Milan ( Marijin otac) kulturni i školovani građani koji nedozvaljava njihovu ljubav upravo zbog Žike. 
Ukoliko pogledate sve dijelove vidjet ćete kako će dalje teći razvoj filma i zašto smo ga svrstali na 2. mjesto najbolje domaće komedije,jer to i jeste.1. ''TESNA KOŽA'' (1982.)

Jedan od, po mom ličnom mišljenju najboljih domaćih komedija je definitivno serija filmova ''Tesna koža'' koji ima 5 nastavaka. Gledala sam sve dijelove i ne mogu izdvojiti niti jedan, jer su svi smiješni i odlični. IMDb ocjena je 8,2. Naša ocjena je 10.

Dimitrije Mita Pantić je stariji čovjek koji radi u preduzeću kako bi prehranio svoju majku, ženu i troje djece. Pored toga on i njegova porodica imaju podstanara (ženu) koja im smeta. Kako kod kuće, tako i na poslu, Pantić se suočava sa sve češćim prepirkama sa svojim šefom Šojićem.


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO