TOP 10 ROMANTIČNIH FILMOVA ZA TINEJDŽERE

Danas vas očekuje top 10 romantičnih filmova koji svaki tinejdžer treba pogledati.10. ''HIGH SCHOOL MUSICAL/ SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA'' (2006.)Evo jednog filma koji ste vjerovatno svi pogledali u ranom djetinjstvu ili kada ste bili malo stariji. Film je snimljen 2006. godine i ovo je više mjuzikl nego romantika, ali ima i jednog i drugog,  postoje još 2 nastavka sa istoimenim nazivom iz 2007. i 2008. godine. IMDb ocjena za ovaj film je 5,1; naša ocjena je nešto veća, 6,8.
Troj i Gabriella su tinejdžeri koji idu u srednju muzičku školu i zaljubljuju se. Tamo također upoznaju mnoge dobre prijatelje, međutim tu je i najpopularnija djevojka u školi, Sharpay koja mrzi Gabriellu jer je sa Trojom  i smišlja razne zamke za njih.

9. ''LOL'' (2012.)Film ''Lol'' snimljen je 2012. godine gdje glumi svim tinejdžerima dobro poznata pjevačica i glumica Miley Cyrus. IMDb ocjena je 4,2; naša ocjena je 6,8.
Lola je tinejdžerka koja ide u srednju školu. Nakon što je prekinula sa svojim dečkom zbog njegove prevare utjehu pronalazi u prijatelju koji je uvijek bio uz nju, međutim nakon nekog vremena oni počinju osjećati nešto više od prijateljstva jedno prema drugom.

8. ''LAST SONG/ POSLJEDNJA PJESMA'' (2010.)Još jedan u film u kojem glumi Miley Cyrus, također film koji govori o ljubavi. Snimljen je 2010. godine. Film je, kao i većina današnjih romantičnih filmova snimljen po istoimenoj knjizi koju je napisao Nicholas Sparks. IMDb ocjena filma je 5,8. Naša ocjena je 7,5.
Ronnie je djevojka rastavljenih roditelja zbog čega zajedno sa bratom odlučuje posjetiti svog oca preko ljetnog raspusta. U početku je cinična zbog dolaska, no kasnije shvata da će joj ovo ljeto biti posve drugačije od svih dosadašnjih jer upoznaje dečka njenih godina u kojeg se vrlo brzo zaljubljuje.
7. ''TWILIGHT/ SUMRAK'' (2008.)


Film ''Twilight'' je sigurno svima dobro poznat, a za one koji ga nisu pogledali obavezno bi trebali. Film ima ukupno 4 dijela, 1. dio ''Twilight'' iz 2008. godine, 2. dio ''New Moon'' iz 2009. godine, 3. dio ''Eclipse'' iz 2010. godine, 4. dio (koji se sastoji od dva djela) ''Braking Dawn'' 2011. i 2012. godine. Svi dijelovi su snimani po knjizi koju je napisala Stephenie Meyer. Ja sam pogledala sve dijelove i iskreno ih preporučujem svim tinejdžerima. IMDb ocjena 5,2; naša ocjena je 7,7.
Edward je novi misteriozni dečko u školi, kao i njegova braća i sestre, Emmet, Jasper, Rosalie i Alice. Bella koja je također nova upoznaje Edwarda te se zaljubljuje u njega, no ubrzo shvata da on nije njene vrste, tačnije, ona shvata da su on i njegova porodica vampiri.

6. ''THE FIRST TIME/ PRVI PUT'' (2012.)Evo filma koji će se svidjeti svim tinejdžerima, zbog samog naziva, ali i radnje koja je veoma zanimljiva. Snimljen je 2012. godine i pored toga što je film romantičan jako će vas nasmijati. IMDb ocjena za film je 7, a naša je 8. :DDave i Aubrey se upoznaju na zabavi sa koje su oboje otišli. U početku Dave je tužan i prepričava potpunoj strankinji (Aubrey) svoju priču. Govori o tome kako je zaljubljen u djevojku koja ga smatra najboljim drugom i dijeli sve sa njim, sve osim jednog, ljubavi. Nakon par dana Dave posjeti Aubrey i shvata da mu se ona počinje ozbiljno sviđati.5. ''IF I STAY/ AKO OSTANEM'' (2014.)


Još jedan film koji govori o zaljubljenim tinejdžerima, no ovaj put u tužnijem smislu. Ovo je još jedan film koji je nastao po istoimenoj knjizi koju je napisala Gayle Forman. Ovo je jedan od novijih i boljih drama/ romantičnih filmova snimljen 2014. godine.
Mia je srednjoškolka koja zajedno sa roditeljima odluči otići na mali odmor. No, nakon što dožive tešku saobraćajnu nesreću Mia je u komi i prisjeća se svega što se događalo u njenom životu u posljednjih godinu dana.

4. ''THE FAULT IN OUR STARS/ GREŠKA U NAŠIM ZVIJEZDAMA'' (2014.)Još jedan noviji film koji je snimljen prošle godine i film koji je za kratko vrijeme  postigao veliku popularnost je definitivno ''The Fault in our Stars'' za one koji nisu čuli za film (mislim da je takvim malo) su vjerovatno čuli za istoimenu knjigu koju je napisao John Green. Koliko je film dobar i tužan saznat ćete samo ukoliko ga pogledate. IMDb ocjena 7,9. Naša ocjena 8.
Hazel je tinejdžerka koja boluje od raka i svakog dana iščekuje smrt, dok je August tinejdžer koji je prebolio tešku bolest. Oni se upoznaju u grupi za podršku gdje se sastaju tinejdžeri koji imaju razne smrtonosne bolesti, nakon upoznavanja se zaljubljuju jedno u drugu.

3. ''THE BEST OF ME/ NAJBOLJE OD MENE'' (2014.)''The Best of Me'' je također film koji je snimljen 2014. godine i film koji ima veoma dobrih kritika. Snimljen je po istoimenoj knjizi koju je napisao Nicholas Sparks i dosta je slična filmu ''The Notebook''. Ovaj film preporučujem svima, kako tinejdžerima tako i odraslima, jer pored ljubavi iz ''tinejdžerskih dana'' film govori i o ljubavi u sadašnjosti u njihovim starijim danima.

IMDb ocjena je 6,6; naša ocjena je 8.Dawson i Amanda se poznaju iz srednje škole gdje su se zaljubili na prvi pogled. Dugo su bili skupa, no život je za njih imao druge planove, te ih razdvojio. Nakon 20 godina njih dvoje se ponovo sreću zahvaljujući zajedničkom prijatelju koji je umro. Dawson i Amanda proživljavaju svoju ljubav ponovo prisjećajući se starih dana.

2. ''GREASE/ BRILJANTIN'' (1978.)Evo jednog dosta starijeg film iz 90- ih. Ovo je romantični mjuzikl koji ćete svi zavoljeti nakon što ga pregledate. Kao i svi navedeni filmovi i ovaj film govori o ljubavi između dvoje mladih koji su se upoznali, nešto više o tome u nastavku. IMDb ocjena 7,2. Naša ocjena 9.Danny i Sandy su se upoznali na ljetovanju, no shvataju da će njihovoj ljubavi uskoro doći kraj jer kada počne škola neće se viđati jer ne žive u istom gradu. Nakon završetka ljetnog raspusta i početka srednje škole Danny i Sandy se susretnu i shvate da idu u istu školu.1. ''A WALK TO REMEMBER/ ŠETNJA ZA PAMĆENJE'' (2002.)


Film koji je po mom ličnom mišljenju najbolji romantični film za tinejdžere je ''A Walk to Remember''. Film je izašao 2002. godine i naravno ponovo govori o tinejdžerima koji se spletom okolnosti zaljubljuju. IMDb ocjena 7,4; naša ocjena 10.
Landon je najpopularniji dečko u školi kojeg sve cure vole, dok je Jamie štreberka iz povučene, kršćanske porodice koju svi preziru. Nakon što je Landon kažnjen te mora ići na predstavu i pored toga pomagati ostalim učenicima, on potraži pomoć od Jamie koja ima iskustva sa glumom. Nakon što je vidi na predstavi Landon odluči pokazati svoje osjećaje pred cijelom školom poljubivši Jamie.


  

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO