Home » , , , , , , » THE TOURIST/ TURIST (2010.)

THE TOURIST/ TURIST (2010.)

Naziv filma: The Tourist/ Turist
Datum izlaska filma: 10.12.2010.
Redatelj: Florian Henckel von Donnersmarck

Scenarist: Florian Henckel von Donnersmarck, Christoper McQuarrie
Uloge: Johnny Depp, Angelina Jolie
Radnja: Frank je Američki turista koji posjećuje Italiju kako bi zaboravio na staru ljubav. Elise je izvanredna žena koja mu se namjerno dolazi u život.
Žanr: Akcija, romantika, triler
Zemlja: USA 
Trajanje: 103 min

IMDb ocjena: 6
Naša ocjena: 7

RECENZIJA


Muškarci vole akcije, žene romantiku, ali da li ste se ikada zapitali šta bi se dobilo kada bi se to spojilo? Hmm, dobio bi se film ''The Tourist'' i film ''In Time'' čiju ćemo recenziju naknadno napisati. Ono što će vas vjerovatno najviše privući kod ovog filma jesu glumci, Johnny Depp bi trebao privući žensku populaciju, a Angelina Jolie mušku, ali ne samo zbog toga već i zbog načina na koji oni rade svoj posao. Svakako smatram da je ovo film koji trebate pogledati ukoliko tražite ovakvu vrstu žanra.
NAŠE MIŠLJENJE

Romantična akcija, zvuči pomalo čudno, ali istinito. Ja, lično, nisam neki ljubitelj ni jednog ni drugog žanra, ali povremeno pogledam romantični film, a što se tiče akcije skoro nikad. No postoji par filmova koji sadrže i jedan i drugi žanr kojima sam ostala oduševljena. Jedan od tih je i ovaj film. Ovo nije jedan od filmova o kojima se stalno priča, ali je svakako po mom mišljenju vrijedan spomena. Ovaj film će zavoljeti mnogi, prvenstveno oni koje vole Johnnya i Angelinu, ali i oni koji vole akcije i romantiku. Ukoliko tražite film sa napetom radnjom onda je ovo film za vas. Također ovo je jedan od filmova kod kojih ne znate što će se desiti do samog kraja (meni lično omiljeni filmovi).


RADNJA FILMA

Radnja filma smještena je u prelijepoj Veneciji.
Elise je mlada, zgodna i inteligentna žena koja voli muškarca koji je povezan sa raznim velikim krađama zbog kojih ga policija traži. Jednog dana Elise dobija pismo od njega u kojem piše kako treba ući u voz i sjesti kod čovjeka koji najviše liči na njega, zavesti ga i odvesti pred javnost kako bi svi mislili da je on taj koji je kriv. Tako Elise posluša ono što joj je rekao, te upozna Franka (Američkog turistu).


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO