Home » , , , , , , , » THE NOTEBOOK/ BILJEŽNICA (2004.)

THE NOTEBOOK/ BILJEŽNICA (2004.)

Naziv filma: The Notebook/ Bilježnica
Datum izlaska filma: 25.6.2004.
Redatelj: Nick Cassavetes
Scenarist: Jeremy Leven, Jan Sardi
Uloge: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams
Radnja: Siromašni i strastveni mladić se zaljubljuje u bogatu mladu djevojku i daje joj osjećaj slobode. Međutim uskoro se razdvajaju zbog različitih socijalnih razlika.
Žanr: Drama, romantika
Zemlja: USA
Trajanje: 123 min
IMDb ocjena: 7,9
Naša ocjena: 10RECENZIJA


Nakon niza horor i triler filmova čije smo recenzije radili, na red je došao potpuno suprotni žanr.
Film je snimljen 2004. godine. ''The Notebook'' je film koji je snimljen po istoimenoj knjizi koja je napisana 1996. godine i napisao ju je Nicholas Sparks. Knjiga, kao i film govori o zaljubljenom paru čiju ljubav ne odobrava porodica mlade Sare.
Film je dostigao veoma veliku popularnost, kao i knjiga.


NAŠE MIŠLJENJE


Iskreno nisam ljubitelj romantike, ali ovaj film me zaista oduševio što i govori naša ocjena koja je 10. Pogledala sam dosta romantičnih, ljubavnih filmova, ali na nešto ovako originalno i dobro nisam naišla. Ovo je film u koji ćete se zaljubiti ''na prvi pogled'' kao što sam i ja. Također film će vas itekako uspjeti rasplakati, ali to se svakako i očekuje od romantičnog filma. Mislim da će se film svidjeti više curama nego muškarcima, jer smo mi ipak emotivnije od njih, no svakako je film koji vrijedi pogledati jer vas neće ostaviti ravnodušnima.
RADNJA FILMA


Noah je mladi, siromašni dečko koji se voli provoditi. Jedne ljetne večeri upoznaje mladu, bogatu, ali ipak skromnu djevojku Allie, njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo na prvi pogled, te se počinju viđati. Jednog dana Allie saopšti roditeljima da želi da ih upozna sa mladićem njenih snova. No nakon upoznavanja Allieni roditelji nisu zadovoljni sa Noahom jer on siromašan te na sve načine pokušaju upropastiti njihovu ljubavnu romansu.

TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO