Home » , , , , , , , , » THE HITCHER/ AUTO- STOPER (2007.)

THE HITCHER/ AUTO- STOPER (2007.)

Naziv filma: The Hitcher/ Auto- stoper
Datum izlaska filma: 19.1.2007.

Redatelj: Dave Meyers
Scenarist: Eric Red, Jake Wade Wall

Uloge: Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton
Radnja: Serijski ubojica polaže svoje zločine na dva studenta koji su mu ponudili vožnju

Žanr: Akcija, krimi, triler
Zemlja: USA
Trajanje: 84 min

IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 8

RECENZIJA


Film o kojem se skoro nikako ne priča, a koji (po mom mišljenju) zaslužuje veću pažnju je film ''The Hitcher'', ovo je akcija sa dozom trilera i horora u sebi, tako da mislim da bi se mnogima svidjela. Film je snimljen 2007. godine. Kada govorimo o nazivu ''The Hitcher'' mnogi će pomisliti da govorimo o filmu iz '86. godine koji se tako zove i ima identičnu radnju, kao i ovaj noviji. Jedina razlika su godine i glumci. S tim da je film iz 1986. mnogo popularniji od ove novije verzije iz 2007. godine, ali mislim da su oba dobra, jer kao što rekoh radnja je identična.


NAŠE MIŠLJENJE


Ovaj film sam pogledala sasvim slučajno. Naime, B92 je prije par godina često puštao veoma dobre filmove i pregledala sam najavu i vidjela film ''The Hitcher''. Nisam se puno raspitivala o njemu na netu, jer sam htjela da ga odgledam bez da znam šta će se dešavati. Ono što sam zaključila po završetku filma je da je on odličan. Radnja filma mi se veoma svidjela, jer govori o dva studenta koja pokupe stopera koji je zapravo serijski ubica i počinje da ih proganja. Mislim da je ovo prava akcija sa dozom trilera u sebi. Ovaj film će voljeti i stariji i mlađi što je (između ostalog) veoma bitna. Stoga naša ocjena za film je 8,5.


RADNJA FILMA
Dva studenta odluče otići na mali odmor s autom. Pri vožnji primjećuju stopera kojeg odluče pokupiti, ne shvatajući da je on serijski ubica. Nakon pokušaja ubistva, studenti ga izbacuju iz svog auta, međutim to ga neće zaustaviti da ih ostavi na miru.  


TRAILER

                                                                                            Pratite nas na facebooku: Filmtastično


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO