Home » , , , , , , , » ROSEMARY'S BABY/ ROZMARINA BEBA (1968.)

ROSEMARY'S BABY/ ROZMARINA BEBA (1968.)

Naziv filma: Rosemary's baby/ Rozmarina beba 
Datum izlaska filma: 12.6.1968.
Redatelj: Roman Polanski
Scenarist: Ira Levin, Roman Polanski

Uloge: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon
Radnja: Mladi bračni par odluči napraviti novi potez u životu kupivši stan okruženim naizgled dobrim i brižnim susjedima. Kada Rosemary postane misteriozno trudna, postaje paranoična oko sigurnosti svog još nerođenog djeteta.
Žanr: Drama, horor
Zemlja: USA

Trajanje: 136 min
IMDb ocjena: 8
Naša ocjena: 8

RECENZIJA


Evo jednog filma koji je snimljen davne 1968. godine. Film je snimljen po istoimenom romanu, ovaj film ima mini seriju ''Rosemary's baby'' koja je snimljena 2014. godine. Film nije strašan, više je kao drama- misterija, no postoji par događaja koji itekako prestravljuju, kao što su npr. porođaj i prvi susret bebe i majke.
NAŠE MIŠLJENJEFilm o kojem sam dugo slušala sve najbolje je film ''Rosemary's baby''. Dugo sam razmišljala da li bih ga pogledala jer sam više ljubitelj horora i trilera, a ovaj film je drama, ali ipak sa malo horora u sebi. I napokon kada sam pregledala film, oduševila sam se. Najviše me oduševila napeta radnja filma u kojoj ne znate čak ni ne slutite što će se dogoditi na kraju. Iz tog razloga moja ocjena za ovaj film je 9. Film od srca preporučujem, izrazito onima koji ne vole mnogo strašne filmove, jer je ovaj film upravo takav. Film sam nedavno pogledala i znam da ima mini serija o ovom filmu koja je snimljena prošle godine i ima samo 2 epizode koju ću svakako da pogledam.
RADNJA FILMAMladi bračni par se doseljava u ozloglašeni stan u kojem su živjeli razni ljudi koji su na kraju bivali mrtvi, no njima to ne smeta te ubrzo odlučuju kupiti taj stan. Odmah po preseljenju upoznaju stariji bračni par koji im pomaže. Nakon nekog vremena Rosemary zatrudni i shvati da se nešto čudno dešava sa starijim bračnim parom iz susjedstva koji su se u početku doimali kao veoma dobre osobe.

TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO