Home » , , , , , , , » I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER/ ZNAM ŠTA SI RADIO PROŠLO LJETO (1997.)

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER/ ZNAM ŠTA SI RADIO PROŠLO LJETO (1997.)

Naziv filma: I Know What You Did Last Summer/ Znam šta si radio prošlo ljeto
Datum izlaska filma: 17.10.1997.
Redatelj: Jim Gillespie
Scenarist: Louis Duncan, Kevin Willliamson
Uloge: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Anne Heche
Radnja: Grupa tinejdžera je prije godinu dana autom udarila stranca kojeg su usmrtili i bacili njegovo tijelo u more. Nakon godinu dana shvataju im se neko sveti.
Žanr: Horor, misterija, triler
Zemlja: USA
Trajanje: 100 min
IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 6,6


RECENZIJA

Film koji je izašao krajem 90- ih i veoma je poznat po mnogobrojnim nastavcima kao i knjizi sa istoimenim nazivom po kojoj je snimljen film. Pored knjige, kao što sam navela postoje i nastavci, tako je 1998. godine snimljen nastavak pod nazivom ''I Still Know What You Did Last Summer'', 2006. godine ''I'll Always Know What You Did Last Summer''. Ima i mnogo neuspješnih kopija, kao i parodiju (komediju) svima dobro poznate serije filmova ''Scary Movie''.
''I Know What You Did Last Summer'' je knjiga koju je napisao Lois Duncan koju je napisao 1973. godine i govori o tinejdžerima koji su imali nesretan slučaj u kojem su ubili čovjeka i tek nakon godinu dana šutnje neko zna šta su uradili.


NAŠE MIŠLJENJE

Evo jednog filma kojeg će svi tinejdžeri, koji vole horor žanr zavoljeti. Moja ocjena za film je 6,6 jer je radnja veoma slična današnjim filmovima o tinejdžerima koji su se našli u zamci. Tako da film dosta podsjeća na filmove ''A Nightmare On Elm Street'', ''Halloween'', ''The Friday 13th'' i mnogi drugi filmovi koji govore o tinejdžerima koji su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme, upravo takav je i ovaj film. No, svakako, prednost filma mu je što se uz ovaj film nećete smarati ili požaliti što se ga pogledali, štaviše mislim da će se mnogima svidjeti radnja koju ćemo napisati u nastavku.


RADNJA FILMA


Grupa tinejdžera je na ljetnom raspustu i žele se što više zabaviti. Jedne večeri odluče se voziti s autom, u trenutku nepažnje su udarili čovjeka koji je pao mrtav, kako su tinejdžeri i nisu željeli da tako mladi završe u zatvoru odlučuju tijelo baciti u nemirno more i prešutjeti istinu. Nakon godinu dana počinju dobivati poruke sa natpisom ''Znam šta si radio prošlo ljeto'', te shvate da neko želi osvetu za nepravdu koju su uradili prošlo ljeto.


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO