Home » , , , , , , , » DEAD SILENCE/ MRTVA TIŠINA (2007.)

DEAD SILENCE/ MRTVA TIŠINA (2007.)

Naziv filma: Dead SIlence/ Mrtva tišina 
Datum izlaska filma: 16.3.2007.
Redatelj: James Wan
Scenarist: Leigh Whannell, James Wan
Uloge: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Whalberg
Radnja: Udovac se vraća u svoj rodni grad u potrazi za odgovorima za ubojstvo svoje supruge, koja može biti povezana s duhom ubijenog trbuhozborca
Žanr: Horor, misterija, triler
Zemlja: USA
Trajanje: 89 min
IMDb ocjena: 6,2
Naša ocjena: 7,5

RECENZIJA


''Dead Silence'' je još jedna priča o lutkama, nakon filma ''Child's play'' nastali su mnogobrojni slični filmovi, tačnije filmovi o ukletim stvarima, tako je nastao i ovaj film, koji je veoma dobar i smatram da nije kopija filma ''Child's play'' već je izuzetan, no ništa što već nismo vidjeli. Film je snimljen 2007. godine.
Postoji više starijih filmova sa ovim nazivom, ali ne, oni nemaju veze sa ovim filmom.NAŠE MIŠLJENJE


Kod ovog filma najviše me privukao naziv ''Dead Silence'' (Mrtva tišina). S obzirom da nisam pogledala trailer nisam znala da se radi o ukletoj lutki, tačnije rečeno ukletim lutkama. Inače da sam znala da je film o ukletim stvarima definitivno ga ne bih pogledala, jer nisam ljubitelj takvih filmova. No ukoliko vi jeste voljet ćete i ovaj film, kao i svi ljubitelji novijeg filma ''Annabelle'' ili onog iz ''starijih dana'' filma ''Child's play''. Svakako ne mislim da je film loš, jer da mislim ne bih mu dala ocjenu 7,5; no isto tako mislim da nije ni film kojim ćete ostati oduševljeni. Film je smješten u horor i misterija žanr što se također slažem, jer je film strašan, a u isto vrijeme pun misterije i neriješenih slučajeva, tako da ukoliko volite takvo nešto, voljet ćete i ovaj film.
RADNJA FILMA


Nakon što je Jamie izgubio ljubav svog života odlučuje saznati događaje koji su im se dešavali  posljednje vrijeme, krenuvši od lutke. Jamie se vraća u svoj rodni grad tragajući za odgovorima gdje saznaje da je postojala žena koja je napravila lutke i smatrala ih svojom djecom, te je naredila da nakon njene smrti njena ''djeca'' budu pokopana sa njom, što je i učinjeno, sve dok neko nije počeo otkopavati grobove i vaditi lutke iz njih.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO