TOP 5 NAJBRUTANLNIJIH FILMOVA

5. THE FRIDAY 13TH/ PETAK 13. (2009.)

Film je izašao 2009. godine, također ne samo 2009.godine filmovi pod ovim nazivom izlaze svakodnevno. Prvobitna verija je izašla 1980. Ovo je film o serijskom ubici koji ubija svakog petka 13. IMDb ocjena 5,6. Naša ocjena 6.

Petak 13. je film koji govori o serijskom ubici koji ubija svakog petka 13. Kada grupa mladih ljudi ode na kampovanje i jedan od njih ispriča priču o dječaku koji se utopio u rijeci i njegova majka traži osvetu svakog petka 13.

4. HALLOWEEN/ NOĆ VJEŠTICA (1978.)

Halloween je također film koji ima mnogo verzija a jedna od njih i ona koju će svi pamtiti je ona iz 1978. godine. pod istim nazivom. Ovaj film se našao na našoj 4. listi jer je ovo film koji je veoma brutan, želi te znati zašto, pogledajte ga ;) IMDb ocjena 7,9. Naša ocjena 8.

Noć vještica je, Michael 6- godišnji dječak iz nepoznatog razloga ubija svoju sestru tinejdžerku zbog čega završava na pshijatriji. 15 godina poslije, Michael je pobjegao iz mentalne bolnice i spreman je za još jednu noć vještica.
3. CARRIE (2013.)

Svi koji vole brutalne filmove zasigurno će voljeti i film ''Carrie''. Ovo je zaista jedan od brutalnijih filmova koje sam pogledala. Film ima tri verzije a prvobitna je snimljen 1976. godine. IMDb ocjene 6. Naša ocjena 4,5.

Tinejdžerka Carrie je djevojka koja je jako sramežljiva i koja se ne uklapa u svoje društvo. Živi sa majkom koja je veoma religiozna. Njen život se pretvara u noćnu moru kada ode na maturu.
Više informacija o ovom filmu pogledajte OVDJE2. SAW/ SLAGALICA STRAVE (2004.)

Film koji je snimljen 2004. godine i ima 7 djelova je sigurno svima dobro poznati film ''SAW''. Ovo je jedan od veoma brutalnih filmova. To vam mogu potvrditi svi oni koji su pogledali bar jedan od sedam djelova. IMDb ocjena 7,7. Naša ocjena 8.

Dva muškarca se bude u jazbini u kojoj je zajedno s njima i mrtav čovjek. Shvataju da su oteti od serijskog ubice koji ih prisaljava da igraju ''igru''. Samo jedan od njih može preživjeti.


1. THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE/ TEKSAŠKI MASAKR MOTORNOM TESTEROM (1974.)

Film ima više nastavaka i više kopija. Ona koja je najpoznatija je prvobitna verzija, 1974. godine. Ovo je najbrutalniji film i zato se našao na 1. mjestu. IMDb ocjena 7,5. Naša ocjena 6,8.

Pet prijatelja odlučuje posjetiti djedovu seosku kuću koja je opsjednuta od strane masovnog ubice koji žrtve ubija motornom testerom što je naslijedio od svojih roditelja kanibala.

Da li ste pogledali jedan od ovih filmova i šta mislite o njema?0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO