TOP 10 NAJBOLJIH ROMANTIČNIH FILMOVA

Ukoliko tražite romantični film za pogledati, na pravom ste mjestu. Ovaj put smo za vas pripremili top 10 najboljih romantičnih filmova koje morate pogledati.10. ''Notting Hill'' (1999.)

Film ''Notting Hill'' su neki pogledali ne samo jednom, već više puta. Dosta ih je potvrdilo da se ta romantična komedija uvijek može gledati, a kako i ne bi kada glavnu ulogu tumači Julia Roberts. Film je snimljen 1999. godine. IMDb ocjena 7. Naša ocjena 7,5.

Film govori o poznatoj i prelijepoj glumici Anni i Williamu koji je obični čovjek koji radi u biblioteci. Već nakon prvog viđenja William osjeća simpatije prema Anni. Da li će ih u ljubavi spriječiti različiti društveni status ili ipak ništa ne može stati između dvoje koji se vole? Saznat ćete samo ako pogledate ovaj film.9. ''The Fault in our Stars/ Greške u našim zvjezdama'' (2014.)

Ljubavni film koji je snimljen po istoimenoj knjizi ''The fault in our stars'' 2014. godine. Ovo je film koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ukoliko se odlučite pogledati ovaj film obavezno pripremite dosta maramica.IMDb ocjena 7,9. Naša ocjena 8.

Hazel je djevojka koja je dosta bolesna i jako depresivna iz istog razloga. Te zbog toga njeni roditelji odlučuju da ona ide na razgovore sa drugim ljudima kako bi mogla s njima podijeliti svoje probleme i obrnuto. Čvrst utjecaj na Hazel imat će dečko kojeg će upoznati. Da li će oni podijeliti svoju priču jedno s drugim? da li će oni imati grešku u svojim zvijezdama? 8. ''The Vow/ Zavjet ljubavi'' (2012.)

''The vow'' je ljubavni film koji je snimljen 2012. godine po istinitom događaju. Ukoliko volite filmove koji su napeti do kraja, ovaj film ćete itekako voljeti. IMDb ocjena 6,8. Naša ocjena 8.

Paige i Leo su mladi bračni par, njihova ljubav nema granica. Međutim jedan događaj će sve promijeniti. Kada dožive nesreću, Paige izgubi pamćenje i uopće se ne sjeća Lea. Leu jako teško pada što ga njegova vlastita žena ne prepoznaje, ali trudi se svom snagom vratiti joj pamćenje. Da li će Paige samo tako olako preći preko bračnih zavjeta ili će ipak ponovo zavoljeti Lea?7. ''Grease/ Briljantin'' (1978.) 

Film ''Grease'' snimljen je 1978. godine. Ukoliko volite mjuzikle ovo je film za vas. IMDb ocjena 7,2. Naša ocjena 9.

Dany i Sidney s se upoznali na ljetovanju. Početkom srednje škole shvataju da će ići skupa u isti školu. Da li će se njihova romansa sa ljetovanja nastaviti? Saznajte u ovom veoma dobrom ljubavnom mjuziklu.6. ''P.S. I Love You/ P.S. Volim te'' (2007.)

Ukoliko ste ljubitelj pravih romantičnih filmova, evo super prijedloga za vas. ''P.S. I love you'' je film koji je snimljen 2007. godine. IMDb ocjena 7. Naša ocjena 9.

Šta biste uradili da osoba koju najviše volite umre? Smrt najvoljenije osobe doživjela je Holly koja nakon muževe smrti pada u depresiju. Međutim Gerry je čak ni iz groba ne može gledati tužnu, pa je za nju prije smrti pripremio mnogobrojna iznenađenja.5. ''Friend With Benefits/ Prijatelji s povlasticama'' (2011.)

Kao što i sam naslov govori ''Friend with benefits'' je film pun zapleta, prevare i ''prijateljstva''. Ukoliko volite perverzne filmove ovo je super film za vas. Snimljen je 2011. godine. IMDb ocjena 6,6. Naša ocjena 9.

Jamie je mlada, zgodna djevojka koja upoznaje veoma zgodnog Dylana. Odmah nakon prvog susreta su se sprijateljili, ali vremenom će njihovo prijateljstvo biti na kušnji zbog njihovih potreba.4. ''50 First Dates/ 50 prvih izlazaka'' (2004.)

''50 first dates'' je film koji ukoliko pogledate veoma brzo ćete i zavoljeti. Snimljen je 2004. godine. IMDb ocjena 6,8. Naša ocjena 9,5.

Šta biste uradili da svakog dana morate upoznavati istu osobu ponovo, ispočetka? 
Henry nedugo nakon što upoznaje djevojku koja mu se mnogo svidi shvati da ona nije kao ostali. Zbog nesreće koju je doživjela u prošlosti ona se ne može sjećati svakog prethodnog dana od nesreće. No, da li će to zaustaviti njihovu ljubav?3. ''Titanic/ Titanik'' (1997.)

''Titanic'' je jedan od najpoznatijih ljubavnih filmova, djelomično sniljen po istinitom događaju. Da je film uistinu dobar svjedoči to što je ''Titanic'' osvojio mnoge nagrade. Snimljen je 1997. godine. IMDb ocjena 7,7. Naša ocjena 10.

Jack je siromašni mladi dečko koji igrom slučaja dobije ulaznicu za put najvećim brodom ikada, Titanikom. Nakon nekoliko dana uočava prelijepu i bogatu djevojku Rose, te se odmah zaljubljuje. Da li će njihova ljubav imati sretni završetak?2. ''Dear John/ Dragi John'' (2010.)

Film koji morate pogledati ukoliko se odlučite za ovaj žanr je definitivno film ''Dear John''. Snimljen je 2010. godine sa jako dobrom tematikom. IMDb ocjena 6,3. Naša ocjena 10.

Savanah i John se upoznaju jednog ljeta, te nedugo nakon toga zaljubljuju. Međutim John krajem ljeta kreće u vojsku. Da li će se njihova ljubav nastaviti uprkos svemu?1. ''The Notebook/ Bilježnica'' (2004.)

Film koji je na mene imao snažan utisak je ''The notebook'', upravo iz tog razloga se našao na broju 1. Film je snimljen 2004. godine. IMDb ocjena 7,9. Naša ocjena 10.

Da li je zaista moguće zaboraviti prvu ljubav? Da li je dovoljno samo vrijeme ili čak ni ono ništa ne može promijeniti kod zaborava?
Noah je mladi dečko koji se na prvi pogled zaljubljuje u Allison. Njihova ljubav teče glatko, ali kada njena porodica sazna da njen dečko nije iz njihove klase i da je siromašan ne dopuštaju tu vezu. No, uprkos svemu, oni se nastave viđati, na što njena porodica burno reagira, te se odluče preseliti. Nakon nekoliko godina Noah i Allison se ponovo susreću, a ona je zaručena za drugog čovjeka. Da li će ih to spriječiti u njihovoj romansi?Da li ste pogledali neki od navedenih filmova?
Ostavite svoje mišljenje u komentaru :D

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO