Home » , , , , , , , » SAW/ SLAGALICA STRAVE (2004.)

SAW/ SLAGALICA STRAVE (2004.)


Naziv filma: SAW/ Slagalica strave
Datum izlaska filma: 29.10.2004.
Redatelj: James Wan
Scenarist: Leigh Whannel, James Wan
Uloge: Cary Elwes, Leigh Whannel, Danny Glover
Radnja: Dva čovjeka se bude u jazbini serijskog ubice koji ih prisiljava da igraju smrtonosnu igru koja će odrediti život ili smrt.
Žanr: Horor, misterija
Zemlja: USA
Trajanje: 103 min
IMDb ocjena: 7,7
Naša ocjena: 8


RECENZIJA

Film koji sam pogledala na nagovor prijateljice je vjerovatno vama svima poznati film ''SAW''. Mislim da je svako od vas pogledao bar jedan dio ovog filma, iako bih preporučila ako već odlučite gledati film (ukoliko već niste) da počnete gledati d+od 1. djela do zadnjeg jer  se svi djelovi nastavljaju na slijedeći. Dakle film ima 7 dijelova sa istim nazivom. ''Saw 2'' 2005. godine, ''SAW 3'' 2006. godine, ''SAW 4'' 2007. godine, ''SAW 5'' 2008. godine, ''SAW 6'' 2009. godine i ''SAW 7: The Final Chapter''. Svi djelovi su odlični ukoliko ih gledat redom kako biste mogli shvatiti o čemu se radi. Mnogi su govorili da je film veoma sličan filmu ''The Texas Chainsaw Massacre'', moje mišljenje je da nije. Pogledajte sami i uvjerite se.
NAŠE MIŠLJENJE


Ocjena 8. Ovo je jedan veoma brutalan, ali također i dobar horor. Osvojio je nagradu za najbolji horor film 2004. godine, kao i veliku popularnost, što govore mnogobrojni nastavci ovog filma. Ovaj film je veoma originalan, i ja, lično nisam viđala filmove sa ovakom tematikom osim ''The Texas Chainsaw Massacre'' koji jeste sličan ali kopija uopšte nije. Sve u svemu film je veoma brutalan tako da, ko voli neka izvoli. Svrstan je u horor žanr što se polovično slažem, ali film nije toliko strašan koliko je brutalan, iako možda to neko smarta strašnim, tako da on ipak jeste horor. 
RADNJA FILMARadnja filma smještena je u starom kladištu (kupatilu) gdje su zarobljena dva muškarca koja trebaju slušati naređenja svima dobro poznatog serijskog ubice koji još nije uhvaćen. Ako prate njegovu smrtonosnu igru možda prežive, ili ipak samo jedan od njih može pobijediti?TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO