TOP 10 ODLIČNIH HOROR FILMOVA

Dugo sjedite za računarom i tražite dobar horor film, ali još niste ništa pronašli. Imamo rješenje za vas i nudimo vam top 10 odličnih horor filmova.


10. ''Annabelle/ Annabelle'' (2014.)

Film koji je izašao tek 2014. godine, a već je većina oduševljena je film ''Annabbelle''. Još jedan natprirodni  istini film koji vas neće ostaviti ravnodušnim. IMDb ocjena 5,4. Naša ocjena 7.

Film govori o mladom paru, mužu i ženi koja je trudna. Oni vode miran život, sve dok jednog dana muž ne odluči ženi kupiti lutku. Nakon što je u svoju kolekciju dodala još jednu lutku koju je dugo željela, sretna nastavlja svoj život ne znajući da će joj ista zagorčati život.
9. ''Stigmata/ Rana'' (1999.)

Svi vi koji volite natprirodne filmove, film ''Stigmata'' je definitivno film za vas. Film je snimljen 1999. godine. IMDb ocjena 6,2. Naša ocjena 7.

Film govori o mladoj ateistkinji Patrici koja je frizerka. Ona radi svoj posao i živi idiličnim životom sve dok joj se jednog dana ne desi nesreća u kadi. Nakon dolaska u bolnicu svi misle da je ona sama sebi nanijela povrede, no ona tvrdi suprotno. Da li će se njena nesreća i natprirodne pojave nastaviti?8. ''The exorcist/ Egzorcizam'' (1973.)

Kada smo već kod natprirodih filmova ne možemo a da ne spomenemo film ''The exorcist'', film koji je osvojio Oskara, snimljen je davne 1973. godine i jedan je od strašnijih horor filmova 90- tih, ono što je još strašnije od filma je činjenica da je ovaj film rađen po istinitim događajima. IMDb ocjena 8. Naša ocjena 8.

Film govori o djevojčici koja se jako čudno počne ponašati. Kada to primijeti njena majka odvede je liječnicima međutim liječnici nisu mogli uraditi mnogo te predlože da pozove svećenika da urade egzorcizam. Može li se djevojčica riješiti onoga što je u njoj?
7. ''The ring/ Krug'' (2002.)

Film ''The ring'' je jedan od poznatijih horor filmova za koji je većina čula. Film je snimljen 2002. godine, da je film uistinu dobar pokazalo se time što film ima i nastavak ''The ring 2'', kao i mnoge parodije kao što su ''Scary movie 3''. IMDb ocjena 7,2. Naša ocjena 8.

Film govori o video-traci koju ukoliko pogledate dobijete poziv da umirete za 7 dana. Kada je Reachal pogledala video-traku počele su se dešavati jako čudne, natprirodne pojave, te ona odlučuje saznati sve o video-traci. Da li će je to koštati života i da li će preživjeti 7 dana i otkriti zagonetku?6. ''Mama/ Mama'' (2013.)

''Mama'' je film za kojim su mnogi odlijepili, snimljen je 2013. godine. Ako tražite jedan od novijih, a dosta dobrih horora to je upravo ovaj. Film ''Mama'' se spominje i u ''Scary movie 5''. IMDb ocjena 6,2. Naša ocjena 9.

Film govori o dvije djevojčice (sestre) koje su 5 godina provele same u kolibi, u šumi. Izolirane od svijeta i od realnosti one imaju imaginarnu majku. Nakon 5 godina pronalazi ih njihov stric i dovodi k sebi preuzevši skrbništvo nad njima. Nije trebalo dugo da shvati da se u njegovoj kući dešavaju čudne stvari otkako su djevojčice u njoj.5.  ''The eye/Oko'' (2008.)

Film ''The eye'' je film koji bi reklo bi se po nazivu nije horor, međutim radnja ovog filma je nevjerovatna, puna natprirodnog, a opet stvarnog. Film je snimljen 2008. godine. IMDb ocjena 5,4. Naša ocjena 9.

Kao što i sam naziv filma kaže ''The eye'' govori o djevojci koja je slijepa, ali saznaje da je vrlo brzo moguće da bi mogla dobiti oči od djevojke koja je vrlo mlada preminula. Nakon operacije Sydney ponovo vidi, ali ne kao prije, ovaj put vidi i više nego što je potrebno.
4. ''Scream/ Vrisak'' (1996.)

Film ''Sream'' je jedan od najpoznatijih filmova 90-tih. Snimljen je 1996. godine i ima 4 nastavka. Također ovaj film se spominje i u komediji ''Scary movie''. Maska koju je nosio glavni glumac je i danas jako popularna za ''Noć vještica''. IMDb ocjena 7,2. Naša ocjena 9,5

Serijski ubojica koji razgovara sa žrtvama na telefon, a zatim ih ubije. Masa tinejdžera je prestravljena kada saznaju da se ubojica namjerio na njih i na njihove prijatelje. Da li je pravi ubica zaista maskiran ili postoji još neko?3. ''A Nightmare on Elm Street/ Strava u ulici Brijestova ''(1984.)

''A nightmare on Elm Street'' je film koji je snimljen 1984. godine, iako nakon prvobitne verzije postoje još mnoge druge sa identičnom radnjom i drugim glumcima. Film je režisirao Wes Craven po uzoru na stvarni događaj koji se desio. IMDb ocjena 7,5. Naša ocjena 10.

Grupa tinejdžera počinje dobivati noćne more u kojima se bore za vlastiti život. Tako na kušnju prva dolazi Tina, a nakon nje i njeni prijatelji. Ali da li je stvarno moguće umrijeti u snovima? Da li se mogu spasiti ako ne spavaju? Saznati ćete samo ako pogledate ovaj stvarno dobar film.
2. ''Jenifer's body/ Jeniferino tijelo'' (2009.)

Tražite horor film koji je dobar i ujedno  ima veoma dobre i poznate glumce. Preporučujemo ''Jenifer's body''. Sniman je 2009. godine. IMDb ocjena 5,1. Naša ocjena 10.

Film govori o dvijema prijateljicama. Jedne noći odlučuju otići u bar u kojem je svirao bend, jedna od njih je samo tražila zabavu, zauzvrat je dobila prokletstvo, a njena prijateljica najgoreg neprijatelja iz pakla.1. ''Drag me to hell/ Odvedi me u pakao'' (2009.)

Film koji se našao na ljestvici broj 1. i film koji je zasigurno (po mom mišljenju) najbolji horor je upravo ''Drag me to hell''. Snimljen je 2009. godine. IMDb ocjena 6,6. Naša ocjena 10.

Film govori o djevojci koja radi u baci i kojoj se život promjeni nakon posjete jednog klijenta. Nakon što ne htjedne produžiti kredit romkinji ona biva prokleta. Da li ju je romkinja zaista proklela? Da li će imati posla sa natprirodnim? Pogledajte i saznajte ;)Da li ste vi pogledali jedan od ovih filmova? 
Kakvi vam se čine?
Ostavite komentar :D0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO