MAMA/ MAMA (2013.)


Naziv filma: Mama/ Mama
Datum izlaska filma: 18.1.2013.
Redatelj: Andres Muschietti
Scenarist: 
Andres Muschietti
Uloge: Jessica Chastain, Nikolaj Coster- Waldau, Megan Charpentier
Radnja: Annabel i Lucas su suočeni sa izazovom podizanja svojih mladih nećakinja koje su ostale same u šumi 5 godina...ali kako su mogle biti same u šumi?
Žanr: Horor
Zemlja: USA
Trajanje: 100 min
IMDb ocjena: 6,2
Naša ocjena: 9
RECENZIJA

Film je snimljen početkom 2013. godine i izašao iste, iako je trebao izaći u 2012. godini. Film govori o bračnom paru koji konačno pronalazi svoje nećakinje koje su 5 godina bile u šumi. Film je zaista originalan i smatram da ovakvu priču još niste čuli. Istina da se spominju duhovi, ali ne onako kako vi mislite i kako ste viđali u ostalim filmovima.


Ovaj film je postigao veoma veliku popularnost u veoma kratkom periodu.


NAŠE MIŠLJENJE


Naša ocjena za ova film je 9. Nama se ovaj film jako dopao iz više razloga. Radnja filma je odlična, iako se spominje duh nije kao ostali tipični filmovi koji opsjedaju kuće i slično. U početku kada sam tek čula za ovaj film i saznala da se zove ''Mama'' pomislila sam da je neka drama, ali kasnije sam saznala da je horor. I dalje nisam mogla zamisliti da bi se horor mogao zvati ''Mama'', ali nakon pregledanog trailera odmah sam pogledala i film kojim sam bila oduševljena. Meni se film, kao i uvijek dopao jer je horor i jer je veoma strašan. Ovaj film će voljeti osobe koje vole duhove i osobe koje vole film ''Paranormal Activity'' jer se ovdje kao i tamo spominju duhovi, tačnije duh. Ali radnja nije ni približna kao u ''Paranormal Activity''. 


RADNJA FILMA

Depresivni otac nakon ubistva svoje žene odvodi svoje dvije kćerke u šumu. Nakon što je htio izvršiti ubistvo nad njima misteriozno nestaje...


Nakon 5 godina djevojčice su pronađene. Njihov stric ih uzima k sebi zajedno sa svojom djevojkom. Nije trebalo proći mnogo dok par nije shvatio da su se djevojčice itekako promijenile. Naime, one govore o svojoj imaginarnoj majci koja im je pomagala. Nakon što njihov stric završi u bolnici njegova djevojka počinje dugu istragu o tome šta se desilo sa djevojčicama, kako su opšte preživjele i ko im je pomogao?
TRAILER


Da li ste pogledali ovaj film i šta mislite o njemu?
Pišite komentare :)

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO