Home » , , , , , , , » FEAR OF THE DARK/ STRAH OD MRAKA (2003.)

FEAR OF THE DARK/ STRAH OD MRAKA (2003.)


Naziv filma: Fear of the dark/ Strah od mraka
Datum izlaska filma: 9.3.2004.
Redatelj: K. C. Bascombe
Scenarist: John Sullivan
Uloge: Kevin Zegers, Jesse James, Rachel Skarsten
Radnja: 12- godišnji dječak Ryan koji se boji mraka, jer vidi čudne stvari koje ga progone. Jedne noći njegovi roditelji odlaze na večeru a Ryan ostaje sa starijim bratom kod kuće. Njegova noćna mora počinje kada nestane struje.
Žanr: Horor
Zemlja: USA
Trajanje: 86 min
IMDb ocjena: 5,4
Naša ocjena: 6,5
RECENZIJA

Film je izašao početkom 2004. godine, a snimljen je 2003. godine. Film nije tipičan film koji inače viđamo, ali nije ni ništa posebno. Film nije istinit, ali danas je veoma čest slučaj da se manja djeca plaše mraka i da ponekad iz istog razloga spavaju sa roditeljima.

NAŠE MIŠLJENJE


Naše mišljenje i sama ocjena za ovaj film je 6,5. Film nije ono što se često viđa (to stoji) ali nije ništa posebno. Ali smatram da će se mnogima svidjeti ovaj film jer nije tipični horor i jer je glavna uloga 12- godišnjak kojeg već dugo vremena muči san i strah od mraka. Glumci su veoma dobro odradili posao, osim možda Rachel Skarsten koja glumi u djevojku tinejdžeru Daleu. Sve u svemu kada bi se film mogao promijeniti ne bih ništa mijenjala, osim možda te glumice koja nije najbolje odradila posao. Ali sam film i radnja, kao što sam već rekla nije nešto što je dosad viđeno što je zapravo veliki plus. Film će voljeti svi koje vole horor filmove koji naginju ka trilerima. Imate moje iskrene preporuke za ovaj film. ;)

RADNJA FILMA


Ryan je 12- godišnji dječak koji se zbog trauma iz djetinjstva koje je doživio u mračnom podrumu jako boji mraka. Tvrdi da po noći viđa čudne stvari koje po danju ne postoje. Niko mu ne vjeruje. Njegovi roditelji jedne večeri odlučuju otići na večeru nakon dugo vremena, Ryan se jako uspaniči jer ostaje sa svojim bratom sam u kući jer je noć. Njegova noćna mora počinje kada nestane struje i kada se stvorenja koja viđa vrate po njega. TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO