Home » , , , , , , » DRAG ME TO HELL/ ODVUCI ME U PAKAO (2009.)

DRAG ME TO HELL/ ODVUCI ME U PAKAO (2009.)

Naziv filma: Drag me to hell / Odvuci me u pakao
Datum izlaska filma: 29.3.2009.
Redatelj: Sam Raimi
Scenarist: Sam Raimi, Ivan Raimi
Uloge: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier
Radnja: Cristine radi kao službenica u velikoj banci. Nakon što odbije zahtjev stare gospođe Ganush za produženjem stambenih kredita, na Cristine bude bačena kletva koja će joj život pretvoriti u noćnu moru.
Žanr: Horor, triler
Zemlja: USA
Trajanje: 99 min
IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 10RECENZIJA

Film je izašao početkom 2009. godine. Film je odličan, mislim da će ga svi zavoljeti na samom početku za što zaslužuje ocjenu 10. Ovaj film će se također dopasti svima koji vole horore, ne poznajem osobu koja ga je pogledala, a da je rekla da je film loš. Neki će pomisliti da je ovo neki tipični film koji su svi već vidjeli u 90- tima, ali to nije tačno. Ne znam da postoji ijedan film da identičnom radnjom, pa čak ni sličnom. 
NAŠE MIŠLJENJE

Pogledala sam zaista mnogo dobrih horor filmova i onih starijih, ali i novijih. I zaista imam mnogo filmova koje jako volim i mogla bih ih uvijek gledati. Ali onaj koji mi je posebno prirastao za srce je upravo ''Drag me to hell''. I danas nakon 6 godina otkako sam pogledala ovaj film i dalje mi je najbolji, iako je prošlo dosta vremena i pogledala sam još mnogo horora, ali ovaj će uvijek biti na mojoj listi broj 1. Upravo iz toga razloga moja ocjena za ovaj film je čista 10. Mislila sa da je slučajnost što mi se svidio ovaj film, međutim gledajući razne recenzije na internetu shvatila sam da ima mnogo onih koji su pogledali ovaj film i koji su i danas ostali oduševljeni istim. Čim sa prvi put vidjela naziv ovog filma znala sam da će mi se svidjeti jer jako volim natprirodne filmove kakav je i ovaj. Imate sve preporuke za ovaj film, ukoliko ga niste pogledali, što čekate?

RADNJA FILMA


Cristine je mlada i veoma inteligentna djevojka koja radi kao službenica u banci. Jednog dana u banku se pojavljuje starija gospođa, Ganush koja ju zamoli da joj produži kredit. Nakon konslutacije sa šefom Cristine je odbila produžiti kredit romkinji Ganush. Ganush ljuta odlazi iz banke. Nakon povratka kući, Cristine primijeti da se nešto veoma čudno dešava s njom i da to ima posla sa đavolom ili možda sa Ganush.TRAILER


Ukoliko ste pogledali flm obavezno ostavite komentar i napišite vaše mišljenje ;)

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO