Home » , , , , , , » CYBERBULLY/ INTERNET UZNEMIRAVANJE (2015.)

CYBERBULLY/ INTERNET UZNEMIRAVANJE (2015.)

                                                                
Naziv filma: Cyberbully/ Internet uznemiravanje 
Datum izlaska filma: 15.1.2015.
Redatelj: Ben Chanan
Scenarist: Ben Chanan, David Lobatto
Uloge: Maisie Williams, Ella Purnell, Wilson Haagens
Radnja: Britanska tinejdžerka je prisiljena od strane kompjuterskog hakera raditi što on kaže. Ako odbije, haker će njene intimne slike staviti u javnost
Žanr: Drama, misterija, triler
Zemlja: UK
Trajanje: 62 min
IMDb ocjena: 7,3
Naša ocjena: 6,5


RECENZIJA

Film je izašao početkom ove godine (2015.). Ovaj film je inspirisan stvarnim događajima. Naime, stalno se dešava da neko od tinejdžera postaje žrtva cyberbullyinga (internetskog nasilja). O čemu govori i ovaj film. Većinom, tinejdžeri koji imaju problema sa ljudima koji ih ismijavaju preko društvenih mreža postaju žrtva internetskog nasilja, postaju veoma depresivni, a najgore od svega je što počinju razmišljati suicidalno. Osoba koja ismijava ili na bilo koji način vrijeđa drugu osobu preko društvenih mreža i općenito interneta je internetsk nasilnik, iako to ni on sam ne zna. Zato nikada ne bismo trebali vrijeđati druge preko interneta, ismijavati, govoriti loše o njima, jer nikad ne znamo njihovu životnu priču i nikada ne znamo kako je toj osobi dok se to nama ne desi.


 ''Ono što ne želiš sebi, nemoj ni drugima''. Ovaj film je veoma poučan, a kratko traje tako da mislim da bi ga svi trebali pogledati.


NAŠE MIŠLJENJE


Ovaj film je s naše strane kao i od strane IMDb ocjenjen sa 6,5. Ovaj film se meni lično dopao, jer je veoma poučan. Žrtve cyberbullyinga danas je sve više i više, ne samo na facebook-u, već i na svim ostalim društvenim mrežama na internetu. Film će vas navesti na razmišljanje, a ono što je dobro je što je ovo ''mini film'' koji traje samo 62. minute. Mislim da svi možemo izdvojiti toliko za jedan poučan film. Nakon ovog filma shvatam kako se osjećaju osobe koje su ugrožene od strane internet nasilnika. Da li za sebe smatrate da niste internetski nasilnik? Ali, da li ste ikada ostavljali pogrdne nazive nekoj osobi na društvenim mrežama? Ukoliko jeste i vi ste internet nasilnik. Eh, pa evo jednog filma koji će vam pomoći da razmislite o tome ko ste i što ste. Glavna uloga u ovom filmu je i sama bila internet nasilnik sve dok nije postala žrtva i dok nije shvatila da je pogriješila.


RADNJA FILMARadnja filma je smještena u samo jednoj prostoriji, Caseynoj sobi.

Tinejdžerka Casey je na Skype- u sa najboljom prijateljicom Mady koja joj saopšti da je njen bivši dečko na Twitter- u pisao razne vulgarnosti o njoj. Uznemirena javi se prijatelju (koji je haker) za pomoć. Kada on odbija Casey ostaje depresivna. Međutim ponovo joj se javi i hakira njegov Twitter profil. Nakon dužeg dopisivanje Casey shvati da to nije njen prijatelj. Shvata da je to haker koji joj je hakirao cijeli računar da bi joj zagorčao život. 


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO