Home » , , , , , , » CHILD'S PLAY/ DEČIJA IGRA (1988.)

CHILD'S PLAY/ DEČIJA IGRA (1988.)


Naziv filma: Child's play/ Dječija igra
Datum izlaska filma: 9.11.1988.
Redatelj: Tom Holland
Scenarist: Don Mancini, John Lafia, Tom Holland
Uloge: Catherine Hicks, Chris Saranon, Alex Vincent
Radnja: Samohrana majka sinu poklanja lutka kojeg je dugo želio za njegov rođendan. Poslije će saznati da je lutak opsjednut dušom serijskog ubice.
Žanr: Horor, triler
Zemlja: USA
Trajanje: 87 min
IMDb ocjena: 6,5
Naša ocjena: 8RECENZIJA

Ne znam da li je apsurdno što pišem recenziju filma koji je izašao 1988. godine, ali želim podijeliti svoje mišljenje sa vama, za one koji žele znati nešto više o filmu. Film sam zaista dugo htjela pogledati i konačno sam ga pogledala i želim vam reći svoje prve utiske o njemu.


Kao što rekoh film je izašao 1988. godine. Ovoje prvobitna verzija, jer nakon ovog filma bili su mnogi nastavci, kao i kopije. Tako je 1990. godine izašao drugi dio istoimenog filma, 1991. godine treći dio filma. Ipak i nakon tri djela filma ''Chilsd's play'' izlazile su još mnogobrojne kopije filma.Tako je 1998. godine snimljen film pod nazivom ''Bride of Chucy'', 2004. ''Seed of Chucky'', 2005. ''When Chucky Became Mary'' i najnovije 2013. ''Curse of Chucky''.Još jedna zanimljivost ovog filma jeste da je film istinit.

U 20. vijeku postojala je lutka (Robert) koja je bila prokleta crnom magijom. Vlasnik lutke je potvrdio da je lutka progonila njega i njegovu porodicu u njegovom djetinjstvu. Otto (vlasnik lutke) je u djetinjstvu ragovarao s lutkom a ona je uzvraćala. Nakon toga desilo se još niz mnogih događaja (pomjeranje stvari po kući i sl.) koji potvrđuju istinitost ovog filma.
NAŠE MIŠLJENJE


Ocjena za ovaj film je 8. Kao i većina filmova iz 80- tih tako i ovaj film je bio prvobitni film za horore koji će postati svakodnevnica za današnje filmvoe. Lutke i stvari koje su uklete danas možemo vidjeti u većini novijih i modernijih filmova, kao što su npr. ''Annabelle'' i ''The Conjuring''. No, ako uzmemo u obzir da je ovo bio početak niza sličnih filmova može se reći da je film poprilično dobar. Meni lično se baš svidio i mogu reći da će se i  većini svidjeti. Ako razmišljate da li da pogledate ovaj film imate moje tople preporuke za njega. Film će se svidjeti svima koji vole ''uklete'' filmove, a s obzirom da ih i ja sama volim ovaj film mi se svidio ;)


RADNJA FILMA


Samohrana majka Caren živi sa 6- godišnjim sinom, Andyem koji slavi rođendan. Njegova jedina želja je da dobije lutka ''Good Guys''.  Nakon ispunjene želje, Caren počinje primjećivati da se Andy čudno ponaša i da priča sa svojim novim prijateljem, lutkom Chuckyem koji je opsjednut dušom nedavno ubijenog serijskog ubice.
TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO