Home » , , , , » CARRIE (2013.)

CARRIE (2013.)

Naziv filma: Carrie
Datum izlaska filma: 18.10.2013.
Redatelj: Kimberly Peirce
Scenarist: Lawrence D. Cohen, Roberto Aguirre- Sacasa, Stephen King
Uloge: Chloe Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde
Radnja: U ovom klasičnom hororu Carry White je stidljiva tinejdžerka, koju niko ne prihvata u svoje društvo, živi sa religioznom majkom, na maturskoj večeri Carrie će pokazati svoje pravo lice

Žanr: Horor
Zemlja: USA
Trajanje: 100 min
IMDB ocjena: 6
Naša ocjena: 4,5RECENZIJA


Film je izašao 2013. godine. Baziran je na knjizi koju je napisao dobro poznati pisac, Stephen King sa istoimenim nazivom napisao ju je 1974. godine, to je jedna od njegovih poznatijih novela.  Samo dvije godine poslije izašao je prvobitni film ''Carrie'' 1976. godine, koji je baziran upravo na knjizi Kinga. 2000. godine ponovo je snimljen film ''Carrie'' sa identičnom radnjom i naravno drugim likovima. I danas nakon knjige i dva skoro ista filma, snimljen je još jedan film, opet sa identičnom radnjom i istim imenom ''Carrie'' 2013. godine. Mislim da je zaista bilo nepotrebno snimiti tri, pa skoro ista filma.

NAŠE MIŠLJENJE

Moja ocjena za ovaj film je 4,5, pokušat ću ukratko da kažem i zašto. Dakle, film traje 100 minuta, meni je tih 100 minuta filma prošlo u neke tri scene, mislim da u knjizi nije sve ovako skraćeno i da je mnogo opširnije, dok je u filmu sve skraćeno i tu su samo 2-3 scene: škola, kuća, matura. To je prvi razlog zbog kojeg mi se film ne sviđa.

Drugi razlog je to što film pod istim nazivom i istom radnjom već postoji i to ne jedan, već dva filma. Tako da ovo ispadne kao neka ''kopija'' ili tako nešto. Sve u svemu radnja, film, scene, apsolutno mi se ništa ne sviđa kod ovog filma osim glumaca koji su svoj dio dobro odradili. Htjela sam pogledati originalni (prvobitni film), ali je radnja ista, a s obzirom da mi se ne sviđa radnja, ni scene, dakle ne bi mi se ni taj film svidio. Jedino možda knjiga u kojoj je sve objašnjeno. U filmu postoji mnogo pitanja na koja ni na kraju ne dobijemo odgovor. Na primjer: Gdje je Carrien otac? Zašto ona ima te ''moći''? Zašto je svi mrze? Toliko pitanja, a odgovora uopće nema. :/ Ovaj film će se svidjeti ljudima koji vole krvave horor filmove (nije da ih ja ne volim, baš suprotno, ali ovaj film jednostavno nije to to).


RADNJA FILMA

Carrie White je povučena tinejdžerka koja živi sa religioznom majkom, koja ju konstantno kontroliše. Iz dana u dan Carrie shvata da ima moći i uči kako ih može koristiti. Nakon što joj se dogodila nezgoda u školi svi su joj se još više smijali nego inače, ali ipak jednog dana joj prilazi dečko njenih snova, Tommy. Uzbuđenje je postalo još veće kada ju je pozvao na matursko veče da mu bude pratilja. Carrie zbunjena u početku ne pristaje, no naposljetku pada na njegovu ljepotu. Iako joj majka ne dopušta da ode na maturu jer bi mogla ''izgubiti čast'' kao što je i njena majka, Carrie ju zaključava i odlazi na matursko veče ne znajući da će joj ono biti posljednje.


TRAILERDa li ste pogledali ijedan od filmova i šta vi mislite o njima?
Da li ste pročitali knjigu i da li je ona bolja od filma?
Ostavite komentar :D


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO