ANNABELLE (2014.)

Naziv filma:  Annabelle
Datum izlaska filma: 3.10.2014.
Redatelj: John R. Leonetti

Scenarist: Gary Dauberman
Uloge: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard
Radnja: Bračni par počinje doživljavati zastrašujuće natprirodne pojave koje uključuju staru lutku nakon što je u njihov dom provalila sotonistički kult.
Žanr: Horor, misterija
Zemlja: USA 
Trajanje: 99 minuta

IMDb ocjena: 5,4
Naša ocjena: 7RECENZIJA


Film je izašao krajem 2014.  Svi koji vole natprirodne filmove voljet će i ovaj film. Ovaj film je inspirisan istinitim događajem. Za one koji ne vjeruju da je film istinit, evo priče koja ta svjedoči.

1970. godine jedna je žena odlučila obradovati svoju kćerku koja je krenula na fakultet te joj je kupila lutku. Obje su bile oduševljene te je kćerka lutku stavila u svoju sobu na ormar . Nakon nekog vremena shvatile su da je lutka na svim jestima osim na onom gdje ju one stave.Nakon niza loših događaja pozvale su stručnjake za paranormalno koji su im rekli da je lutka opsjednuta duhom djevojčice koja je umrla u njihovom stanu. Nakon što se niz događaja nastavio i nakon što je lutka nastavila da ''bira žrtve'' odlučile su pozvati bračni par da im pomognu, Lorraine i Eda (ovi događaji su opisani u filmu ''The Conjuring''). Nakon istraživanja su objasnili da se u lutki ne nalazi duh, naime, u njoj je demon i ona je prokleta. Tako su Warreni odnijeli lutku u svoju kuću. Lutka se danas nalazi u muzeju, a lutka je pod nadzorom svećenika.
NAŠE MIŠLJENJENaša ocjena za ovaj film je 7. Radnja filma nije nešto što već do sada nismo vidjeli, ipak se često susrećemo sa ovakvim hororima gdje je ukleta neka stvar (u ovom slučaju lutka). Kako god svakako ovaj film uopće nije loš, štoviše  film je veoma dobar. Ovaj film će se svidjeti osobama koje vole natprirodne filmove, strašne filmove, filmove u kojima glavnu ulogu ima ''đavo''. Da li vrijedi pogledati ovaj film? Moje (lično) mišljenje je da, da, vrijedi pogledati ovaj film pogotovo za sve one koji vole prave horor filmove, također ovaj film nije samo horor. Postoji i dosta misterije u istom. Ukoliko vam se dopadne ovaj film možete pogledati i ''drugi dio'' (zapravo je izašao prije ovog filma), radi se o filmu ''The Conjuring'' čiju ćemo recenziju naknadno napraviti.

RADNJA FILMA
Mladi bračni par očekuju dijete. Mia je kolekcionar lutki i da bi ju iznenadio njen muž John joj kupuje staru lutku koju je dugo željela. Mia ju odmah sretna stavlja u svoju kolekciju ne znajući da će joj ona postati najveća noćna mora. Kako su dani odmicali Mia i John su počeli shvatati da otkako je lutka u njihovoj kući dešavaju se veoma čudne stvari. Kada jednog dana izbije požar u njihovoj kući oni se odlučuju preseliti i započeti ispočetka, ostavljajući kako stari život tako i lutku iza njih, međutim kada se dosele u novi stan shvataju da im se još neko pridružio, lutka.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO